Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giftet seg på dødsleiet

Ryan (23) fikk beskjed om at han bare hadde uker igjen å leve.

DØDELIG MAGEKREFT: Ryan Glenny og Cola Weller bestemte seg for å gifte seg da legene ga dem beskjed om at Ryan bare hadde måneder igjen å leve. Foto: SWNS / NTB SCANPIX
DØDELIG MAGEKREFT: Ryan Glenny og Cola Weller bestemte seg for å gifte seg da legene ga dem beskjed om at Ryan bare hadde måneder igjen å leve. Foto: SWNS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For en måned siden fikk 23 år gamle Ryan Felix Glenny beskjed om at han hadde uhelbredelig magekreft og bare noen måneder igjen å leve. Da bestemte han og kjæresten seg for å gifte seg før det ble for seint.

På sykehuset Medway Maritime Hospital i Gillingham øst for London giftet Ryan Glenny seg på fredag med Cola Weller (22) under en privat seremoni.

- Vi giftet oss fordi vi elsker hverandre, men vi måtte gjøre det så fort som mulig før Ryans tilstand ble for dårlig. Vi visste at legene ikke kunne gjøre noe mer, sa Cola Weller til Kent Online.

Ryans tilstand har gått fort nedover siden han i november ble diagnostisert med magekreft. En operasjon for å fjerne svulsten i magen og cellegift var ikke nok for å stoppe kreften. Legene ga ham beskjed om at sykdommen ikke ville la seg helbrede, og at han hadde kort tid igjen å leve.

For Ryan Glennys familie er ikke magekreft uvanlig. I 2007 døde tanten hans av magekreft, før moren hans for tre år siden døde 41 år gammel av samme sykdom. I fjor døde bestefaren hans også av magekreft.

Unge foreldre Ryan Glenny og Cola Weller møtte hverandre gjennom felles venner i Lower Stoke i Kent for tre år siden og har to barn sammen. En sønn, Ralph, på to år og en datter, Pearl, som bare er fire måneder gammel.

Ryan første møte med kreften var tilbake i november, da han i lengre tid hadde klaget på magesmerter. Etter å ha gjennomgått en CT-skanning ble han 11. november lagt inn på sykehuset i Gillingham. Der fant legene en stor svulst i magen hans. Dagen etter ble han operert i et forsøk på å fjerne svulsten, men legene fant ut at kreften hadde spredd seg. 

Dessverre hjalp verken operasjonen eller cellegift, og paret mottok den triste nyheten om at kreften var kommet for å bli, og at den var dødelig.

Dette fikk de vite på dagen da sønnen deres fylte to år.

Giftet seg i rullestol Vielsen var en privat seremoni der den nærmeste familien og venner var til stede. Ryan måtte selv sitte i rullestol med ledninger i kroppen under på grunn av sin dårlige tilstand.

- Vi giftet oss klokka ett, og det var fantastisk og veldig emosjonelt, sa Cola Weller etter vielsen.

Ryans bestevenn Ashley startet et fond da Ryan ble lagt inn på sykehuset. Som en ung mann med to barn og et hus å betale for var han før innleggelsen bekymret for økonomien. Dette fondet inneholder nå mer enn 70 000 kroner.

Denne jula er den siste Ryan og Cola får tilbringe sammen med barna som en familie. Til tross for dette er Ryan ifølge Cola for øyeblikket veldig tilfreds.

- Ryan har det i øyeblikket veldig behagelig. Han vil bare tilbringe tida med barna våre, meg og familien sin, sier Cola til Daily Mail.

GLEDE: Bryllupet deres var et lyst høydepunkt i Ryan og Colas hverdag. Foto: SWNS / NTB SCANPIX
GLEDE: Bryllupet deres var et lyst høydepunkt i Ryan og Colas hverdag. Foto: SWNS / NTB SCANPIX Vis mer