Giftet seg på nytt mens kona var høygravid

32-åringen tok seg en kone til mens den første kona var høygravid. Nå er han dømt for bigami.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er av pakistansk opprinnelse og kom til Norge i 1994. Sommeren 1994 giftet han seg med en kvinne fra samme land. Hun kom til Norge på begynnelsen av 90-tallet. Foreldrene hennes fikk også opphold i landet og onkelen var gift med 32-åringens søster.

Kona var høygravid

Vielsen ble utført av en imam ved Islamic Cultutal Centre i Oslo. Sommeren 1999 ble kona gravid. Noen måneder seinere reiste 32-åringen på ferie til hjemlandet. 8. desember giftet han seg på nytt i Pakistan, og i januar 2000 returnerte han til Norge.

Ifølge en fersk dom fra Oslo tingrett bodde den første kona hos sine foreldre, før hun etter fødselen flyttet tilbake til sin ektemann.

32-åringen fortalte ikke sin første kone om det nye ekteskapet før i 2001. Domfelte har selv forklart at han informerte sin første kone om dette i forbindelse med datterens bursdag.

Norske regler

Paret ble skilt ved dom 18. desember 2001. Partene har vært gjennom en rekke rettsprosesser knyttet til skilsmissen, til boligen og til det felles barnet.

Oslo tingrett har funnet det bevist at 32-åringen inngikk ekteskap med en ny kvinne selv om han allerede var gift.

Retten mener at tiltalte hadde bodd i Norge i over fem år og at det da må forventes at han var kjent med norske regler.

Retten legger i skjerpende retning til grunn at 32-åringen inngikk ekteskap nummer to uten å informere sin første kone. Ekteskapet ble i tillegg inngått mens ektefelle nummer en var høygravid.

«Retten finner det også skjerpende at tiltalte fortsatte samlivet med ektefelle nr. 1 uten å informere henne om det nye ekteskapet, og at det gikk over ett år før han fortalte det», heter det i dommen.

Betinget fengsel

Oslo tingrett hadde problemer med å finne rettspraksis da dommen skulle avsis. Den foreliggende praksis fra Høyesterett er fra 1964 og eldre.

32-åringen ble dømt til fengsel i 90 dager. Fullbyrdelsen av straffen utsettes med en prøvetid på to år. Han er videre dømt til å betale sin første kone 10000 kroner i oppreising, og må ut med 2000 kroner i saksomkostninger.