Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gasslekkasje hos Aass Bryggeri i Drammen

Giftig gassky over Drammen etter lekkasje hos Aass Bryggeri

Det la seg en lysebrun og giftig gassky over deler av Drammen sentrum etter en lekkasje hos Aass Bryggeri natt til søndag.

LEKKASJE: Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området rundt Aass Bryggeri i Drammen grunnet en lekkasje av en etsende væske på stedet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
LEKKASJE: Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna området rundt Aass Bryggeri i Drammen grunnet en lekkasje av en etsende væske på stedet. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Publikum ble natt til søndag bedt om å holde seg unna grunnet lekkasjen. Mannskap fra brannstasjonen i byen rykket ut etter først å ha fått melding om mistenkelig røyk fra Ole Steens gate, som går forbi den ene siden av bryggeriområdet.

Da de kom fram, viste det seg å være en lekkasje av etsende salpetersyre fra en sprukken tank som var årsaken. Den kjemiske reaksjonen som oppsto, skapte giftig gass som lakk ut gjennom bryggeriets ventilasjonsanlegg.

– Det dannet seg en lysebrun gassky som la seg over deler av sentrum, sier innsatsleder Arne Guddal til NRK.

Det var en tank på 1.000 liter som lakk. Rundt 600 liter ble fanget opp i oppsamlingskar. Det er uklart hvor mye syre som hadde lekket ut.

Flere personer er bedt om å oppsøke legevakt som følge av hendelsen.

– Det var noen som befant seg i nærheten som opplevde sviende stikking i nese og luftveier, sier Guddal.

(NTB)

Hele Norges coronakart