Giftig gasslekkasje ved Strømmen storsenter

Sju til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Sju personer er fraktet i ambulanser til sykehus for sjekk etter en gasslekkasje på baksiden av Strømmen storsenter.

Ingen av personene skal være alvorlig skadd, men kjent «et ubehag» etter innånding av den svært giftige og brannfarlige gassen hydrogensulfid (H2S), opplyser politiet.

- Det skjedde i forbindelse med byggearbeid i området. En gravemaskin kom borti en beholder som lå under bakken, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Lekkasjen av den fargeløse gassen, med karakteristisk lukt av råtne egg, betegnes som liten og er stanset, opplyser brannmannskaper på stedet,

Fem av de personene ble fraktet til Ahus; to ble tatt til Aker universitetssykehus.

Hydrogensulfid er en helsefarlig gass, og kan være meget giftig ved innånding. Den forårsaker kløe og svie i øyne, nese og munn, hoste, pustevansker, svimmelhet, kvalme og brekninger.

Ved høyere konsentrasjoner kan den føre til bevisstløshet, krampe, hjertebesvær og død.

I dette tilfellet var det en forholdsvis liten tank på kun 20 liter. Det var en gammel tank som sannsynligvis har ligget i bakken siden senteret ble bygget, opplyser brannsjef Knut Finndalen ved Nedre Romerike brannvesen.
Senteret er åpent for publikum.

Dagbladet.no kommer med mer.