Giftig kobra forsvant under flytting

Vettskremte naboer måtte evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et borettslag i svenske Sundsvall har fått et problem i fanget som kan sette skrekken i en hver: I går rømte en giftig kobraslange i borettslaget under flytting fra en leilighet.

Eieren hadde flere ormer i en plastboks med lokk på og skulle bære boksen ut. Men han mistet boksen med slangene i gulvet, og lokket falt av, skriver Aftonbladet.

Rømte ved uhell

Slangeeieren klarte å fange tre av de fire slangene som falt på bakken, men en giftige monokelkobra klarte å rømme. Mannen varslet det som kalles miljøkontoret i Sverige, instansen som gir tillatelse til å eie slike dyr.

Miljøkontoret varslet naboene og tilbød dem å bli evakuert. De fleste av beboerne i de 18 leilighetene foretrakk å tilbringe natta et annet sted enn i hus med en giftslange.

Lenge så det ut til at slangen hadde klart å komme unna via ventilasjonskanalene i borettslaget. Men det er ikke funnet spor etter slangen i noen av kanalene, og politiet tror nå at slangen fortsatt kan befinne seg i leiligheten.

Det lokale sykehuset i Sundsvall er varlset og har motgift klart hvis noen skulle bli bitt. Nå sier Mitthem borettslag at de vil forby slanger i borettslaget. Slangeeieren er nå politianmeldt, selv om han hadde tillatelse til å ha slangene.