Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giftig kobra på rømmen

Kan drepe et menneske på 15 minutter.

FORSVANT: En giftig kobra i familie med slangen på bildet, har forsvunnet fra Bronx Zoo i New York.   REUTERS/WildlifeDirect/Handout
FORSVANT: En giftig kobra i familie med slangen på bildet, har forsvunnet fra Bronx Zoo i New York. REUTERS/WildlifeDirect/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Alarmen gikk i Bronx Zoo i New York da den egyptiske slangen plutselig var borte. Slangen er ennå ikke fullvoksen, og er bare 50 centimeter lang og tynn som en blyant.

Det ble oppdaget at slangen var forsvunnet da den skulle vises fram lørdag. Ledelsen ved Bronx Zoo tror slangen har funnet seg et gjemmested og stadig befinner seg i reptilhuset.

- Kan ta uker - Akkurat nå er det slangens spill. Vår beste strategi er tålmodighet. Vi må gi henne tid til å komme fram fra gjemmestedet, sier direktør Jim Breheny i en pressemelding på dyrehagens hjemmeside.

Reptilhuset ble umiddelbart stengt av da slangen forsvant, og dyrehagens ledelse tror kobraen vil begynne å bevege på seg etter mat og vann så snart hun begynner å føle seg trygg.

- Dette kan ta dager, og til og med uker, sier Breheny.

Selv om dyrehagens ledelse bestemt hevder at slangen fortsatt er i reptilhuset, kan de ikke være helt sikre. I fjor forsvant en klapperslange fra en dyrehage i Atlanta. Også den gangen trodde dyrehagen at slangen stadig befant seg i reptilhuset, men to dager seinere ble den funnet på trappa til et nabohus. Huseieren måtte slå den ihjel, melder CNN.

Ekstremt giftig Giften fra den forsvunnede egyptiske kobraen er så sterk at den kan drepe en fullvoksen elefant på tre timer.

Et menneske dør i løpet av 15 minutter om det får giften i seg. Giften ødelegger nerver og lammer kroppen. Dødsårsaken er åndedrettsnød.

Ifølge legenden skal den egyptiske Kleopatra ha begått selvmord ved å la seg bite av en kobra av denne typen.

På Twitter Jakten på slangen får naturlig nok stor oppmerksomhet i New York. På Twitter har det dukket opp en profil som utgir seg for å være slangen, BronxZoosCobra.

Allerede er det over 27 000 som følger dens fiktive ferd gjennom byen:
«Noen som vet om en god vegansk restaurant nær Union Square?» spør slangeprofilen.

Blant finansfolket, skal den ikke ha trivdes særlig godt.
«Forlater Wall Street. De folka her får skinnet mitt til å krympe seg.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media