Giftig mat av bæreposer

Hvis du putter mat uten emballasje i bæreposen du får kjøpt i butikken, kan den bli skadd og være farlig. Statens Næringsmiddeltilsyn (SNT) advarer nå forbrukerne mot disse bæreposene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bæreposene i butikkene er som regel ikke beregnet på å være i nærkontakt med matvarer, sier rådgiver Turid Hellstrøm i SNT til Dagsavisen.

En kunde fra en ICA-butikk reagerte på vond lukt fra en bærepose, og sendte den til SNT. En undersøkelse viste at posen inneholdt flere skadelige stoffer.

I dag er det strenge regler for hvordan plastemballasje som er i kontakt med mat skal produseres, men altså ikke til hvordan bæreposene framstilles.

- Maten kan trekke til seg stoffer fra bæreposen og kan gi dårlig smak, og i verste fall gjøre den skadelig å spise, sier Hellstrøm.

Det er særlig poser av resirkulert plast forbrukerne skal være forsiktige med, og ikke bruke til oppbevaring av matvarer.

Informasjonsansvarlig Kristina Johansen i NorgesGruppen sier at hun håper kundene husker at bæreposen kun er til transport av matvarene.