Giftig mozarellaost i Italia

Flere land har stanset importen av osten på grunn av høyt dioksinnivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere land har stanset importen av mozzarellaost fra Italia etter at høye nivåer av det kreftfremkallende stoffet dioksin er funnet i bøffelmelken som osten lages av.

Onsdag ble mer enn 80 gårder som produserer bøffelmelk midlertidig stengt etter at italienske myndigheter har funnet høyere nivåer av dioksin enn tillatt hos 25 av de 130 mozzarellaprodusentene som hittil er undersøkt.

Italienske myndigheter holdt onsdag også et krisemøte for å evaluere situasjonen.

- Sikkerhet er en prioritet, og det viser de siste dagenes inspeksjoner, sier Italias landbruksminister Paolo De Castro.

I forrige uke ble 66 bøffelflokker i Napoli-området sør i Italia satt i karantene på grunn av høye dioksinnivåer i melken. Både Japan og Sør-Korea har lagt restriksjoner på importen av mozarella, og flere andre land vurderer å gjøre det samme.

Dioksin er et svært giftig stoff som lagres i kroppens fettvev. Det er både kreftfremkallende og hormonforstyrrende.

(NTB)

Giftig mozarellaost i Italia