Giftig røyk og eksplosjonsfare etter brann i Lofoten

- Folk må lukke vinduer og holde seg innendørs.

GIFTIG: - Det brenner i bildekk, som fører til at det kommer tykk svart røyk fra stedet. Denne røyken er giftig, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen. Foto: DB-tipser
GIFTIG: - Det brenner i bildekk, som fører til at det kommer tykk svart røyk fra stedet. Denne røyken er giftig, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen. Foto: DB-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ber folk om å holde seg innendørs, etter at det brøt ut brann i Gravdal Dekksenter i Gravdal i Lofoten.

- Det brenner i bildekk, som fører til at det kommer tykk svart røyk fra stedet. Denne røyken er giftig. Vi advarer derfor folk mot å oppholde seg utendørs, samt lukke vinduer og dører for å unngå skader, sier operasjonseder Karl Erik Thomassen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet. 

Det skal ikke være folk i bygget. Politiet fikk melding om brannen klokka 1.27 natt til mandag. Det ble raskt klart for nødetatene på stedet at bygningen var fullstendig overtent. 

- Det er lagret gassflasker innendørs, og dermed eksplosjonsfare. Det gjør det umulig for brannvesenet å slukke flammene. De gjennomfører nå en kontrollert nedbrenning, med hjelp fra redningsskøyta «Sundt Flyer» og mannskap fra sivilforsvaret, forteller Thomassen. 

Bygget ligger isolert til, uten fare for at brannen skal spre seg til andre bygg. Politiet anslår at det er rundt 600 gummidekk i bygget.

- Det brenner godt i gummi, så det er forventet at det vil brenne i flere timer fremover, sier Thomassen.

Vet du noe mer? Har du bilder? Tips oss på telefon: 24 00 00 00. SMS/MMS: 2400. E-post: 2400@dagbladet.no