Giftig røyk truet beboere i Trondheim

Smågutt satte fyr på isopor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En Trondheims-gutt i tolvårsalderen kan vente seg en alvorsprat med politiet etter at han satte fyr på paller med isopor utenfor et båtbyggeri sør i byen. Giftig røyk veltet ut over området, og naboene ble bedt om å være forsiktige.

- Vi fikk melding om brannen klokka 19.05, og er nå på plass sammen med ambulanse og brannvesen. Det velter svart, stygg røyk opp fra isoporen, men det skal ikke være fare for spredning, sa operasjonsleder Berit Sjømæling Hovin ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no i 19.45-tida.

Ifølge Adressa.no anmodet brannvesenet naboene til båtbyggeriet på Selsbakk om å holde seg inne og lukke alle dører og vinduer.

I 20-tida er brannen imidlertid slokt.

- De har full kontroll og er på vei tilbake til stasjonen nå. Men det var store mengder giftig røyk mens det sto på, sier vaktleder Wictor Wahlberg ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til Dagbladet.no.

Mye tyder på at lek med ild som kom ut av kontroll, var brannårsaken.

- Vi har pågrepet en ung gutt i tolvårsalderen. Han er nå på vei til oss sammen med foreldrene sine for en prat, sier operasjonsleder Hovin til Dagbladet.no.

UT AV KONTROLL: Det som trolig var lek med fyrstikker, gikk veldig galt, og svart giftig røyk veltet ut over Selsbakk sør i Trondheim. Foto: MARCUS WEVANG
UT AV KONTROLL: Det som trolig var lek med fyrstikker, gikk veldig galt, og svart giftig røyk veltet ut over Selsbakk sør i Trondheim. Foto: MARCUS WEVANG Vis mer
Giftig røyk truet beboere i Trondheim