Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giftsiktet nektet sykehusopphold

TRONDHEIM (Dagbladet): 50-åringen som er siktet for giftdrap, ble natt til fredag frivillig innlagt på psykiatrisk sykehus i Trondheim. Politiet motsatte seg dette, slik at han nå er tilbake i fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er siktedes forsvarer, advokat Jens Erik Nygård, som opplyser dette til Dagbladet.

Den drapssiktede sivilingeniøren har flere ganger hatt legetilsyn i fengslet. De siste dagene har han også hatt tilsyn av psykiater og samtale med prest.
- Østmarka psykiatriske sykehus ville legge ham inn på frivillig basis, men politiet motsatte seg dette. Når psykiaterne ikke fant grunnlag for tvangsinnleggelse, ble han flyttet tilbake til fengslet, sier Nygård.

Politiet har ikke avhørt 50-åringen etter at ekskjæresten Inger Lise Bakken (40) døde på Regionsykehuset i Trondheim onsdag. Mest sannsynlig vil det ikke bli foretatt nye avhør før til uka.

Siktedes forsvarer beklager også at man ikke har den avdøde kvinnens forklaring i saken.
- Min klient mener at hennes forklaring kunne ha styrket hans versjon av hva som har skjedd, sier Nygård.

Forsvareren har i samarbeid med siktede satt opp en liste med 4- 5 vitner som de vil ha avhørt. Det dreier seg i hovedsak om karaktervitner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media