Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Giftsky skapte frykt i Catalonia

En eksplosjon ved et kjemisk anlegg ved Barcelona dannet en oransje giftsky som førte til at 60.000 mennesker måtte holde seg innendørs nord i Spania.

GIFTSKY: Den giftige oransje skyen lå over byen Igualada nær Barcelona etter en eksplosjon i en kjemisk fabrikk. Foto: REUTERS/Paula Arias
GIFTSKY: Den giftige oransje skyen lå over byen Igualada nær Barcelona etter en eksplosjon i en kjemisk fabrikk. Foto: REUTERS/Paula Arias Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre mennesker ble skadd i eksplosjonen, som skjedde ved bedriften Simars anlegg i byen Igualada nordøst for Catalonias hovedstad Barcelona torsdag.

Rundt 64.500 innbyggere i Igualada og fire andre småbyer ble beordret til å holde seg hjemme med vinduene lukket. De fleste kunne gå ut igjen etter rundt en time, men alle unntatt gravide, eldre og barn ble rådet til å holde seg innendørs.

Den digre oransje skyen kan ha stammet fra en reaksjon mellom salpetersyre, som er giftig og etsende, og jernklorid, samt et annet kjemisk stoff som myndighetene fortsatt jobber med å finne ut hva var.

(NTB)

Hele Norges coronakart