Storbritannia:

Gigafunn på yacht

Kokain til en verdi av 1,4 milliarder kroner ble funnet på en yacht utenfor Plymouth i England.

KOKAIN: Det ble funnet enorme mengder kokain om bord på en yacht. Foto: AFP/NTB
KOKAIN: Det ble funnet enorme mengder kokain om bord på en yacht. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert

Seks personer ble arrestert på kysten av Plymouth, etter at myndighetene beslagla 1500 kilo kokain til en verdi av 1,4 milliarder kroner, ifølge Sky News.

Mennene ble arrestert på en yacht 129 kilometer fra land, etter en felles operasjon mellom britiske og australske myndigheter.

Mistenkt for narkotikahandel

- Det er ingen tvil om at stoffene ville blitt transportert til forskjellige deler av landet, og solgt videre til lokalsamfunn over hele Storbritannia. Det ville forårsaket mer kriminalitet og elendighet, sier visedirektør i The National Crime Agency (NCA) Matt Hornes i en uttalelse, ifølge Sky News.

1500 KILO: Samarbeidet mellom britisk og australsk politi førte til funnet og arrestasjonen av personene. Foto: AFP/NTB
1500 KILO: Samarbeidet mellom britisk og australsk politi førte til funnet og arrestasjonen av personene. Foto: AFP/NTB Vis mer

Mennene som er arrestert er mellom 24 og 49 år, og er mistenkt for narkotikahandel, ifølge en uttalelse fra NCA.

- Organiserte kriminelle miljøer er motivert av penger. Mangelen på stoffene som har blitt beslaglagt, vil ødelegge planene og evnen til å operere for de organiserte kriminelle miljøene, sier Horne.

I uttalelsen mener Horne også at arrestasjonen av mennene, som transporterte de store mengdene narkotika, gjør at de har mistet pålitelighet blant kriminelle miljøer.

Fortsetter samarbeidet

- Vi fortsetter å jobbe med parter som Boarder Force og utenlandske politienheter, som Australian Federal Police, for å beskytte publikum mot narkotikatrusselen, sa Hornes i uttalelsen.

VANNTETT: Blokker med kokain ble funnet i vanntette bagger på luksus yachten utenfor England. Foto: AFP/NTB
VANNTETT: Blokker med kokain ble funnet i vanntette bagger på luksus yachten utenfor England. Foto: AFP/NTB Vis mer

Det Australske føderale politiet (AFP) har også deltatt i operasjonen mot det kriminelle miljøet.

- Dette resultatet bør være en sterk advarsel til kriminelle. Vi vil fortsette å være nådeløse i vår jakt på ulovlige virksomheter, og bringe de skyldige for retten, sier den australske politikommisjonæren Lesa Gala ifølge Sky News.

MERKELIG SYN: En bilist i London ble vitne til en naken og hissig duo 9. september 2021. Video: KameraOne. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

- Operasjonen har åpnet døra til et samarbeid uten sidestykke mellom rettsvesen verden over, sier Gale ifølge The Guardian.

Gale forteller at AFP og NCA har et sterkt og historisk forhold, og at begge etater anerkjenner den betydelige trusselen mot nasjonal sikkerhet, som organisert kriminalitet utgjør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer