Gigant-fest stoppet etter stormvarsel

New York skulle markere gjenåpningen av samfunnet med en gigantisk konsert i Central Park med en rekke av verdens største artister. Så kom orkanen Henri.

DRAR: Folkehavet er på vei vekk fra Central Park etter at det har blitt sendt ut varsel om dårlig vær. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB
DRAR: Folkehavet er på vei vekk fra Central Park etter at det har blitt sendt ut varsel om dårlig vær. Foto: Kena Betancur / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 65.95% Første dose: 75.40%

Opp mot 60 000 mennesker skulle samles i ikoniske Central Park i New York City natt til søndag norsk tid.

Fullvaksinerte newyorkere skulle få se en spektakuler konsert med blant annet Bruce Springsteen, Elvis Costello, Carlos Santana, Maluma, the Killers, Patti Smith, Journey, Kane Brown, LL Cool J og Earth, Wind and Fire på plakaten, skriver New York Times.

Hele arrangementet, som hadde navnet «Homecoming», skulle sendes direkte på CNN.

Men festen ble ikke som ordfører Bill de Blasio hadde håpet.

Kort tid etter at massene hadde ankommet parken, kom en klar og tydelig beskjed fra politiet:

- På grunn av at det er kraftig uvær på vei, må alle som deltar på arrangementet rolig ta seg til nærmeste utgang.

På storskjermene ved scenen kom det fort opp en melding fra arrangørene:

- På grunn av et kraftig uvær må alle bevege seg raskt og rolig mot nærmeste utgang og fortsette mot bilene sine og beskyttede områder utenfor festivalområdet. Vennligst søk ly for deres egen sikkerhet, står det på skjermene, viser bilder fra området.

Beskjeden kom mens Barry Manilow sto på scenen og sang «Can´t smile without you».

Årsaken til uværet er trolig orkanen Henri som nå på vei mot østkysten av USA, og er ventet å nå land i løpet av natta. Det er uklart om arrangementet nå er helt avlyst, eller om det kommer til å gjenopptas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer