Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantanlegg til Sunndalsøra

Norsk Hydro utvider sitt aluminiumsverk på Sunndalsøra, men kutter 100 stillinger. Europas største aluminiumsverk har en prislapp på 5,4 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aluminiumsverket på Sunndalsøra skal moderniseres og bygges ut for 5,4 milliarder kroner, og blir Europas største og mest moderne. Produksjonen av aluminium skal dobles, mens antall ansatte reduseres med 100.

Norsk Hydro satser på å gjøre Hydro Aluminium Sunndal til et av verdens mest effektive aluminiumsverk. Det blir også satset på nye miljøløsninger. Energieffektiviteten blir bedret og utslippene av klimagasser vil bli de laveste per produsert enhet i verden, ifølge Hydro.

Selskapet regner med at moderniseringen på Sunndalsøra vil bidra til at norsk aluminiumsindustri innfrir avtalen med Miljøverndepartementet om å redusere de spesifikke utslippene av klimagasser med 55 prosent fra 1990 til 2005.

- Dette er en gledens dag for Sunndalsøra, Sunndal kommune og hele Møre og Romsdal, sier ordfører i Sunndal, Jan Edvin Silseth.

(NTB)