Gigantbank gir Anne skallebank

Tirsdag var sentrale Sp-folk i rus over å ha sikret seg et finanssentrum i Sp-fylket Sør-Trøndelag. Bare et døgn seinere har bakrusen meldt seg:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Usikkerhetsmomentene omkring den planlagte bankgiganten øker time for time, og i Sp innrømmes det at dette blir en vanskeligere sak for partiet enn forutsatt.

Gigantbanken gir skallebank.

I verste fall kan Sp-leder Anne Enger Lahnstein igjen være den som velter planene om en storfusjon - slik hun gjorde i Telenor/Telia-saken.

For kampen om bankfusjonen kommer igjen til å bli en kamp om Sp's sjel og troverdighet:

Et ja til storfusjon kan bli oppfattet som en ytterligere glideflukt vekk fra Anne-linja hvor «EU-motstand», «folkemakt framfor kapitalmakt» og «maktspredning, ikke maktkonsentrasjon» er hovedsøyler. Men i fusjonssaken har de positive signalene fra Sp-ledelsen foreløpig vist at ledelsen snarere har valgt å ta kapitalmaktens parti - mot folkemakta; representert ved de ansatte, de ansattes representanter og forbrukerne. Og partiet ser ut til å ha valgt maktkonsentrasjon framfor maktspredning.På den annen side vil man i partiet hevde at disse ulempene demmer opp for tre andre vesentlige Sp-flaggsaker: Fusjonen sikrer et nasjonalt eierskap, det sikrer et finanssentrum utenfor Oslo - og den er glitrende distriktspolitikk.

Usikkerheten øker

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer