Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantbeslag av kokain på skip i Fredrikstad

Avdekket 100 kilo i konteiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet avdekket i oktober 100 kilo kokain i en konteiner på et skip i havna i Fredrikstad. Politiet er i full gang med etterforskningen.

Det kypriotiskregistrerte skipet anløp Borg havn som ligger i Fredrikstad og Sarpsborg, 23. oktober. Skipet kom med konteinere fra en rekke land, og kokainet ble funnet da tollerne gjennomførte en kontroll rettet mot konteinere fra Sør-Amerika, skriver VG.

- Den aktuelle konteineren var sendt fra Chile. Det ble plukket ut konteinere som vi ville kontrollere på bakgrunn av avsenderland. Vi vet at de store narkotikakartellene pleier å smugle store mengder narkotika til Europa skjult i konteinere, sier kontorsjef Per Jørgen Solbjerg i Tollregion Øst-Norge til avisen.

Politiinspektør Tom Erik Guttulsrød, lederen for Felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt, sier politiet så langt ikke har klart å identifisere noen mottakere av narkotikaen. Ifølge politiets beregninger har kokainet en anslått omsetningsverdi på mellom 60 og 100 millioner kroner.
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!