Gigantbeslag i Norge førte til dødelig vold i Nederland

Nå skal en 30 år gammel mann møte i Oslo tingrett, tiltalt for å være bakmannen i norgeshistoriens nest største enkeltbeslag av amfetamin.

GIGANTBESLAG: I to reservehjul, gjemt i et vogntog, fant tollvesenet 97 kilo amfetamin i 2015. Nå står en nederlansk mann tiltalt for å være organisatoren bak narkotikatransporten. Foto: Tollvesenet
GIGANTBESLAG: I to reservehjul, gjemt i et vogntog, fant tollvesenet 97 kilo amfetamin i 2015. Nå står en nederlansk mann tiltalt for å være organisatoren bak narkotikatransporten. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2015 gjorde Tollvesenet på Svinesund norgeshistoriens nest største enkeltbeslag av amfetamin. I august skal en 30 år gammel mann fra Nederland møte i Oslo tingrett, tiltalt for å være organisatoren bak narkotikatransporten.

Måneder etter beslaget havnet mannen i mer trøbbel. Overfor Dagbladet bekrefter mannens forsvarer i Norge, Morten Furuholmen, at han nå soner en dom for grov mishandling med døden til følge - eller medvirkning til dette - mot sin egen far i Nederland.

- Det er en veldig spesiell sak, og det har vakt stor oppmerksomhet i Nederland, forteller Furuholmen.

La plan

Etter gigantbeslaget på Svinesund, skal mannen ha fått en «bot» fra sine bakmenn på 100 000 euro, har han forklart i nederlandske domstoler. Derfor skal han ha lagt en plan i samråd med sin far for å betjene den, ifølge nederlandske medier.

Utgangspunktet for planen var at faren skulle kjøre et nytt parti med narkotika mot norskegrensa, mens sønnen og en familievenn i 30-åra skulle rane ham.

Planen bak det iscenesatte ranet skal ha vært at de skulle ta narkotikapartiet og selge det selv i Nederland, for å kunne betjene gjelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer