Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantbien forbløffer

Verdens største bie, som forskerne antok var utryddet, er observert i Indonesia. Ikke på nær 38 år har den såkalte Wallaces kjempebie vært sett.

ANTATT UTRYDDET: Et eksemplar av kjempebien Wallaces kjempebie, som man antok var utryddet, er funnet på en øy i Indonesia. Dette eksemplaret befinner seg på Naturhistorisk museum i London. Foto: London Natural History Museum / NTB scanpix
ANTATT UTRYDDET: Et eksemplar av kjempebien Wallaces kjempebie, som man antok var utryddet, er funnet på en øy i Indonesia. Dette eksemplaret befinner seg på Naturhistorisk museum i London. Foto: London Natural History Museum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver avisen The Guardian.

Bien, som på latin heter megachile pluto, er like stor som en voksen persons tommelfinger og har et vingespenn på omkring seks centimeter.

På tross av den store størrelsen har biearten ikke vært observert siden 1981, og forskere fryktet dermed at den var utryddet.

Men i januar i år fant en gruppe amerikanske og australske forskere et individ inne i en termitt-tue på den indonesiske øygruppen Nord-Maluku.

- Det var absolutt fantastisk å se denne «flygende bulldoggen» av et insekt som vi ikke var sikre på at eksisterte lenger. Å se denne vakre og store arten i virkeligheten, å høre lyden av de gigantiske vingene summe idet den fløy forbi hodet mitt, var helt utrolig, sier, sier Clay Bolt, som fikk tatt de første bildene av kjempeinsektet.

Forskerne har imidlertid bare funnet dette ene eksemplaret, en hunn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!