Gigantbrannen helt ute av kontroll

Den største skogbrannen Colorado har sett fortsetter å herje vilt. De 400 brannfolkene har ingen sjanse til å bekjempe flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den enorme brannen utenfor Denver har lagt et område på hele 350.000 dekar skog helt øde. Nå beveger den seg mot nordøst, og er 56 kilometer fra Denver. Brannmannskapene er sjanseløse mot heten, og det kan bli satt inn så mange som 800 brannfolk til for å prøve å få kontroll over flammene som nå truer flere forstader.

Brannen er vurdert som så hissig at brannmannskap ikke får kjempe mot den fra nord. Dermed er det stor fare for at Douglas County, som er et av områdene med mest befolkningsvekst de siste årene, kan bli brent til aske.

Så langt er 21 hus ødelagt. 2500 kan bli rammet. Rundt ti tusen mennesker er allerede evakuert.

- Brannen bygger seg opp igjen, sier Kevin Mosher til nyhetsbyrået AP.

Han fulgte med utviklingen fra Florissant, etter at han og kona måtte evakueres fra trehuset deres ved Pike National Forest.

- Jeg skulle ønske du sluttet å si det, svarer kona, Lynn.

Flammehavet begynte trolig ved at noen tente et bål ved Pike National Forest. Røyken fra skogbrannen har ligget rundt Denver i tre dager. I tillegg til gigantbrannen, herjer åtte andre skogbranner i Colorado.

Etterforskerne er svært interessert i tips om en varebil som ble sett i nærheten av bålet som trolig startet brannen. Det er forbudt i tenne bål både i nasjonalparkene og i de fleste fylker i Colorado på grunn av tørke.

MOTBRANN: Brannfolk har prøvd å tenne en motbrann på Horse Mountain i nærheten av West Glenwood.
BRANNFLY: Brannvesenet har satt inn fly i kampen mot flammehavet, men så langt har de slitt kraftig med å få kontroll over brannen.
IKKE KONTROLL: En skogbrann som begynte i South Canyon slynger seg rundt Red Mountain ved Glenwood Springs Community Center.
EVAKUERT: Røyk og flammer stiger opp fra fjellveggen ved Glenwood Springs. Her fikk rundt 4000 mennesker beskjed om å evakuere.