Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantfestival i Tyskland ble evakuert etter terroralarm

80 000 publikummere befant seg på Rock am Ring.

GIGANTFESTIVAL: Rundt 80 000 har kommet til Rock am Ring på Nürburgring. Her fra i kveld. Foto: Franck Patrick / Action Press / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
GIGANTFESTIVAL: Rundt 80 000 har kommet til Rock am Ring på Nürburgring. Her fra i kveld. Foto: Franck Patrick / Action Press / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svære tyske tungrockfestivalen Rock am Ring ble fredag kveld tømt for folk på grunn av terrorfare. Det melder festivalen selv på Facebook.

Natt til lørdag skriver den tyske storavisa Bild at politiet avhører to menn som jobbet med festivalen. De to er, ifølge Bild, mistenkt for å ha etterlatt seg noe på området for festivalen.

Politiet har så langt ikke ønsket å kommentere opplysningene om avhørene, men bekrefter at de har igangsatt en etterforskning. Myndighetene har også varslet en pressekonferanse lørdag klokka 11, der det blir offentliggjort om festivalen skal fortsette eller ikke, ifølge NTB.

Etterforskning

Rock am Ring avholdes hvert år på den berømte racingbanen Nürburgring i delstaten Rheinland-Pfalz, der også Formel 1-konkurranser avholdes, og har i år samlet rundt 80 000 publikummere. Etter planen skal den foregå hele helga.

«På grunn av terrorfare har politiet bedt arrangøren av Rock am Ring om midlertidig å avbryte festivalen, for å muliggjøre etterforskning på arrangementsområdet», skriver festivalen.

Deltakerne bes om rolig å bevege seg mot utgangene og campingplassene, og arrangørene håper de etter hvert kan fortsette med programmet, som i år toppes av bl.a. Rammstein, System of a Down og Die Toten Hosen.

Konkrete tips

Politiet skriver i en pressemelding at de har mottatt konkrete tips, og at de ikke kan utelukke en terrortrussel mot festivalen.

«Fordi sikkerheten kommer i første rekke (...), har vi besluttet å utsette festivalen i dag», skriver de.

Politiet opplyser at de har terrorangrepet mot Ariana Grande-konserten i Manchester i bakhodet, og har i utgangspunktet satt inn rundt 1200 politifolk under festivalen.

Twitter skryter de av publikummerne under evakueringen: «Flott innsats! Takk for deres samarbeidsvilje!»

Lynnedslag

I fjor ble Rock am Ring avlyst på festivalens siste dag, etter at 82 personer ble skadd av lynnedslag.

Tyskland har det siste året vært rammet av en rekke terrorangrep. 19. desember i fjor ble tolv mennesker drept da en islamist kjørte en lastebil inn på et julemarked i Berlin, og i Dortmund ble tre personer skadd da ei bombe gikk av ved Borussia Dortmunds spillerbuss; penger skal ha vært motivet for sistnevnte.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!