Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantflom rammer engelske landsbyer

- Vi er livredd for at dette skal bli langvarig, fortviler Keswick-borgermester Andrew Lysser, mens folk fraktes ut med helikopter.

VANNET STIGER: Folk reddes ut med helikopter, og det er snart bare redningsarbeidere igjen i Keswick. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix
VANNET STIGER: Folk reddes ut med helikopter, og det er snart bare redningsarbeidere igjen i Keswick. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Redningsarbeidere måtte trå til med helikopter for å evakuere 200 mennesker fra den britiske landsbyen Cockermouth. NTB melder at en kraftig storm resulterte i voldsomme oversvømmelser.


Rømmer i frykt
Hundrevis av hjem ble oversvømmet etter et kraftig regnvær over det nordvestlige England, nordvestlige Wales og deler av Skottland sent i går kveld og i natt norsk tid.


BBC
beskriver hvordan fortvilte innbyggere måtte slå seg gjennom taket på husene sine for å komme i sikkerhet. Innbyggere sier at vannet står over en meter høyt.

I Cumbria ble hovedveier avsperret og 21 skoler stengt, mens Cockermouth ifølge The Times ble fullstendig isolert. Omkring 200 innbyggerne måtte hentes ut med redningshelikopter.

Orkan

- Det er svært mørkt og vanskelig å se, og det gjør ikke redningsarbeidet noe lettere, kommenterer Andy Clift i Den kongelige livbåtstyrken overfor The Guardian.

Regnet har fått selskap av sterk vind. I byen Seathwaite i Cumbria er det eksempelvis kommet 173mm regn det siste døgnet, og i fjellområdene blåser vinden opptil 152 km/t - vel innenfor orkan styrke.

Elvene Cocker, Greta og Derwent har alle flommet høyt over sine bredder.

- Nå er det alle mann til pumpene. Vi er bare redd for at dette skal bli langvarig, sier Keswick-borgermester Andrew Lysser til The Guardian.

- Det regner jo nå, og værmeldingen forutser ytterligere 10 timer med regn, fortviler Keswick.


FÅR HJELP: To redningsarbeidere løfter en eldre kvinne i trygghet. Det er meldt mer regn i det flomrammede området utover. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix
FÅR HJELP: To redningsarbeidere løfter en eldre kvinne i trygghet. Det er meldt mer regn i det flomrammede området utover. Foto: REUTERS/Phil Noble/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media