Gigantfly skal ta jumbojet

I morgen kunngjør forbundskansler Gerhard Schröder at Tyskland er klare til å være med på å bygge det nye superflyet Airbus A3XX.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under avslutningen av den internasjonale luftfartsutstillingen i Berlin ble det kjent at regjeringene i Tyskland, Frankrike, Spania og Storbritannia er blitt enige om å bygge verdens største passasjerfly. I morgen blir beslutningen formelt kunngjort, skriver Die Welt.

Dermed kan vi i framtida fly i to etasjer over Europa i et fly med utviklingskostnader på 12 milliarder tyske mark (vel 50 milliarder norske kroner). Og målet er å utkonkurrere amerikanske Boeing 747 sitt monopol på storfly.

Flybussen vil ta 650 passasjerer og skal bygges av den europeiske flyindustrisammenslutningen EADS

innen 2005. Emirates airlines var først ute med å melde at de gjerne ville skaffe seg et av de nye kjempeflyene, men flere enn 50 interessenter skal ifølge det tyske industridepartementet ha meldt seg.

<B>FETE PLANER:</B> Om fem år kan du velge mellom første og andre etasje når du skal fly over Europa i Airbus. Vel 50 milliarder kroner koster det for utviklerne å virkeliggjøre flydrømmen.