Gigantfugl kan ha hatt vingespenn på 6 meter

Fossile fuglebein som er funnet i USA, kan stamme fra den største flygende fuglen som noen gang har levd.

VERDENS STØRSTE: En kunstner har konstruert en versjon av den utdødde fuglearten pelagornis sandersi, som skal ha vært verdens største flyvende fugl med et vingespenn på seks meter. Den skal ha vært mer enn dobbelt så stor som kongealbatross, som er den nålevende fuglen med størst vingespenn. Foto: REUTERS/Liz Bradford/Bruce Museum/Handout via Reuters
VERDENS STØRSTE: En kunstner har konstruert en versjon av den utdødde fuglearten pelagornis sandersi, som skal ha vært verdens største flyvende fugl med et vingespenn på seks meter. Den skal ha vært mer enn dobbelt så stor som kongealbatross, som er den nålevende fuglen med størst vingespenn. Foto: REUTERS/Liz Bradford/Bruce Museum/Handout via Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gigantfuglen Pelagornis sandersi levde for minst 25 millioner år siden og hadde trolig et vingespenn på minst 6,1 meter. De store vingene kan ha muliggjort lange perioder med glideflukt over havet, ifølge en ny studie presentert i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Fuglefossilet ble funnet i delstaten South Carolina allerede for 30 år siden, men først nå er det fastslått at beinrestene trolig stammer fra en art som tidligere ikke er beskrevet. I tillegg til dobbelt så lange vinger som vår tids albatross var Pelagornis sandersi utstyrt med et langt nebb med skarpe tenner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer