Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantfunn kan øke Bolivias gassforekomster med 40 prosent

- En overraskelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeselskapet Repsol har funnet store mulige gassreservoarer i Bolivia. Om de inneholder naturgass, kan landets kjente gassforekomster øke med 40 prosent.

Repsol og Bolivias regjering sier utvinning av gassen i 2019.

De tre nye reservoarene- Boicobo, Ipanguazu og Boyuy- inneholder nok gass til å forsyne behovene til nabolandet Brasil i over 10 år, ifølge leder for Repsol i Bolivia, Diego Diaz. Det spanske selskapet eier en andel på 37,5 prosent av feltet.

- Nyheten var en overraskelse, sier Bolivias president Evo Morales. Naturgass står for drøyt halvparten av landets eksportinntekter, men reservene har minket fordi de ikke har hatt noen nye funn og lite investering.

Funnet vil mest sannsynlig lette på Bolivias bekymringer for å klare å levere i henhold til inngåtte kontrakter og vil kunne opprettholde landets høye forbruk.

- Funnene vil sannsynligvis bidra med over 11 milliarder kroner til regjeringens årlige olje- og gassinntekter, sa energiminister Luis Alberto Sanchez.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram