Giganthacker oppholdt seg i bunker og utrustet varebil

Nå er mannen kjent som «SK» pågrepet i det som skal være det største hackerangrepet i internetts historie.

PÅGREPET:  35-åringen som er født i Alkmaar, vest i Nederland, er kun identifisert ved initialer: SK.Foto: EPA/SPANISH POLICE HANDOUT.
PÅGREPET: 35-åringen som er født i Alkmaar, vest i Nederland, er kun identifisert ved initialer: SK.Foto: EPA/SPANISH POLICE HANDOUT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En nederlandsk statsborger ble forrige torsdag pågrepet nord for Barcelona i Spania.

Den 35 år gamle mannen er siktet for det som skal være det største hackerangrepet i nettets historie.

Angrepet var rettet mot anti-spam-gruppa Spamhaus i forrige måned, og mangler sidestykke, ifølge påtalemyndigheten i Nederland.

Nå viser det seg at hackeren også hadde en egen bunker som han arbeidet fra.

- Fra bunkeren der han selv gjorde intervjuer med ulike internasjonale medier, står det i den offisielle uttalelsen fra politiet.

Spesiell teknikk I denne bunkeren kunne han finpusse sin teknikk til å hacke andre datamaskiner og systemer.

Angrepsteknikken som ble brukt kalles ofte for tjenestenekt-angrep (Distributed Denial of Service, DDoS).

Dette brukes for eksempel for å gjøre en nettside utilgjengelig for sine brukere. Angrepet var så kraftig at ringvirkningene rammet infrastruktur verden over, skriver New York Times.

Unik varebil I tillegg hadde mannen en utrustet varebil han ofte kjørte rundt i. Fra denne varebilen var han i stand til å hacke seg inn på et nettverk hvor som helst i verden, ifølge det lokale politiet.

- Som et mobilt databehandlingskontoret, utstyrt med ulike antenner for å skanne frekvensene, sier en politiker ved innenriksdepartementet i Spania.

35-åringen som er født i Alkmaar, vest i Nederland, er kun identifisert ved initialer: SK.

Store politistyrker International Business Times skriver at Spamhaus arbeider med å lage en løpende svarteliste av servere de mener blir brukt til å sende ut søppelepost.

IBT skriver at eksperter mener epost-infrastrukturen som vi kjenner den kan gå i stykker, dersom Spamhaus arbeid ikke får holde frem. Det er anslått at gruppa sørger for at rundt 80 prosent av søppelepost blir filtrert bort.

Nederland, tysk, britisk og amerikanske politistyrker deltok i etterforskningen som førte til pågripelsen, ifølge spansk politi.

Mannen er nå overlevert til nederlandske myndigheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer