UPOPULÆRT FORSLAG:: Flere hundre tusen franskmenn tok til gatene for å vise sin misnøye med at homofile skal få lov til å gifte seg. Foto: NTB Scanpix / EPA / IAN LANGSDON
UPOPULÆRT FORSLAG:: Flere hundre tusen franskmenn tok til gatene for å vise sin misnøye med at homofile skal få lov til å gifte seg. Foto: NTB Scanpix / EPA / IAN LANGSDONVis mer

Gigantisk demonstrasjon mot homoekteskap i Paris

Flere hundre tusen franskmenn nekter å akseptere adopsjon og ekteskap for homofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem høyhastighetstog, 900 busser og utallige biler brakte demonstranter fra hele landet til den franske hovedstaden søndag. Målet var å stanse regjeringens lovforslag, som etter planen skal tre i kraft i juni.

Protestmarsjen startet på tre ulike steder i Paris, og alle gikk i retning av Eiffeltårnet der demonstrantene, både katolikker, muslimer, konservative og også homofile, samlet seg søndag ettermiddag.

- Ikke homofobe Bakgrunnen er at landets sosialistiske president François Hollande under valgkampen lovet at han ville gi homofile rett til å inngå ekteskap og adoptere barn. Lovforslaget har så stort flertall i nasjonalforsamlingen at det vil bli vedtatt uten problemer.

Saken har imidlertid ført til stor misnøye i den mer verdikonservative delen av befolkningen. Arrangørene bak marsjen insisterer på at de ikke er imot homofile og lesbiske personer, men at dette er en kamp for det tradisjonelle ekteskapet.

- Jeg er helt likegyldig til at homofile par har rettigheter og at de blir anerkjent fra et borgerlig synspunkt, men jeg setter spørsmålstegn ved adopsjon, sier Vianney Gremmel, som deltok i demonstrasjonen.

Støtten minsker Støtten til at homofile bør få inngå ekteskap, er nå nede i 55 prosent, 10 prosentpoeng mindre enn tidligere. Samtidig mener mindre enn halvparten av franske velgere at homofile bør få adoptere barn.

Ekteskap mellom personer av samme kjønn er tillatt i elleve land, deriblant Norge, Sverige, Belgia, Nederland, Portugal, Spania og Sør-Afrika.

- NEI TAKK: Denne kvinnen vifter med et flagg i sympati med den såkalte kjernefamiliens verdier, bestående av mor, far og barn. Foto: NTB Scanpix / REUTERS / Charles Platiau
- NEI TAKK: Denne kvinnen vifter med et flagg i sympati med den såkalte kjernefamiliens verdier, bestående av mor, far og barn. Foto: NTB Scanpix / REUTERS / Charles Platiau Vis mer

Det er også tillatt i ni amerikanske delstater og USAs hovedstad Washington D.C.

(NTB)

STAPPFULLT:
STAPPFULLT: Vis mer