HOMELAND SECURITY-AGENT:  Michael Adams står bak en av organisasjonens mest omfattende undercorver-operasjonene i USA på lang tid. Illustrasjonsfoto: Reuters.
HOMELAND SECURITY-AGENT: Michael Adams står bak en av organisasjonens mest omfattende undercorver-operasjonene i USA på lang tid. Illustrasjonsfoto: Reuters.Vis mer

Gigantisk illegalt ID-marked avslørt etter historisk undercover-operasjon

Få visste hvem «Celtic» egentlig var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): US Department Homeland Security-agenten Michael Adams står bak en av de mest grundige og vellykkede undercover-operasjonene i USA på lang tid.

Agenten har denne uka forklart sin rolle for en føderal domstol i USA.

Undercover-oppdraget begynte i 2007.

Startet med en arrestasjon En person ble arrestert på et kjøpesenter i Nevada da han brukte et forfalsket ID-kort. Under avhørene skal myndighetene deretter ha overtalt den pågrepne til å samarbeide med dem, skriver The Daily Dot.

Og personen de arresterte, var ikke noen «hvem som helst».

Aliaset til den pågrepne ble av etterforskerne avslørt som «Celtic», og personen var svært aktiv på en digital markedsplass for forfalskede ID-kort.

Ingen «Celtic»-mistanker Da sida kollapset i slutten av 2007, tok Adams spranget til en større nettside med base i Las Vegas, drevet av russiske bakmenn, ifølge Homeland Security.

Celtic steg raskt i gradene fra kunde til distributør, fortsatt med stor tillit i det kriminelle miljøet han var medlem i. Sansynligvis visste ingen at Celtic samarbeidet med Homeland Security.

Celtic fortsatte derfor å selge falske ID-kort til en rekke forbrytere, som igjen førte til at over 55 personer ble pågrepet - flere av dem var sentrale i det illegale ID-kortmarkedet.

Gjerningsmennene ble avslørt og pågrepet av politiet da møtte Celtic for å motta de falske ID-kortene.

Denne verdensomspennende identitetstyveri-banden skal ha kostet det amerikanske samfunnet over 50 millioner dollar, opplyser politiet til amerikanske medier.

Rettssaken pågår nå i USA.

 NØYE PLANLAGT:  Kundene som skulle kjøpe ID-kort ga sin informasjon til Celtic, han ga infoen videre til de føderale myndighetene, som igjen førte til en stor rekke pågripelser. Foto: AFP.
NØYE PLANLAGT: Kundene som skulle kjøpe ID-kort ga sin informasjon til Celtic, han ga infoen videre til de føderale myndighetene, som igjen førte til en stor rekke pågripelser. Foto: AFP. Vis mer