Gigantisk japansk brygge traff kysten av USA

- De lette etter en nål i en høystakk, men de fant den.

VED LAND IGJEN: Amerikanske myndigheter mener denne brygga, som her er fotografert fra helikopter, stammer fra Japan. Foto: AP / U.S. Coast Guard / NTB scanpix
VED LAND IGJEN: Amerikanske myndigheter mener denne brygga, som her er fotografert fra helikopter, stammer fra Japan. Foto: AP / U.S. Coast Guard / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som beskrives som en massiv brygge er funnet langs kysten av delstaten Washington i USA, melder CNN.

Brygge ble først sett fra en fiskebåt fredag i forrige uka og senere observert og fotografert fra et kystvakthelikopter tirsdag denne uka.

- De lette etter en nål i en høystakk, men de fant den, sier Christine Gregoire, guvernør i Washington, ifølge CNN.

Myndighetene tror brygga kommer fra Japan og at den har kommet over havet etter tsunamien i 2011. Den har strandet i et øde område, som er del av en nasjonalpark, og myndighetene ønsker å undersøke den, blant annet for å finne ut om den kan ha bragt med seg arter som ikke er en naturlig del av amerikansk natur.

Strandområdet rundt brygga er nå avstengt.

Dette er ikke den eneste vrakresten som har truffet det amerikanske kontinentet etter naturkatastrofen.

Tidligere i år ble det funnet et «spøkelsesskip» utenfor kysten av Canada. Det måtte til slutt senkes av sikkerhetshensyn, da dieseltanken var lekk.

Store mengder vrakrester har vært på vei fra Japan og mot Nord-Amerika etter tsunamien.- Vi så ting som planker, plastflasker, bøyer fra fiskenett, vaskefat, trommer, støvler og annet søppel. Vi så også en TV, et kjøleskap og ulike husholdningsartikler, sa et medlem av et russisk mannskap som observerte store mengder vrakrester i fjor høst til AFP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer