Wellington, New Zealand:

Gigantisk kunstverk vekker avsky

Wellingtons nye innflytter får en kjølig mottakelse av folket. Men det kan virke som at kunstneren sitt budskap er det stikk motsatte.

PÅ BYENS TAK: Denne bisarre hånda (Quasi) ser utover torget i hovedstaden i New Zealand. Her skal han trolig stå, i tre år til. Foto: City Gallery Wellington / Facebook
PÅ BYENS TAK: Denne bisarre hånda (Quasi) ser utover torget i hovedstaden i New Zealand. Her skal han trolig stå, i tre år til. Foto: City Gallery Wellington / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble en fem meter lang hånd plassert på taket til City Gallery Wellington i New Zealand.

Et helikopter fikk den gigantiske hånda trygt fram til galleriet. Ved morgengry svevde han over byen hengende i kabler, før han ble boltret fast til taket. Veien dit kostet 420 000 kroner, ifølge BBC. Nå er planen at hånda skal stå på taket i tre år framover.

Hånda er laget av kunstneren Ronnie Van Hout, og er delvis et selvportrett, ifølge galleriets nettside. Det gigantiske verket er basert på skanninger av kunstnerens egne kroppsdeler.

- Det er som om «kunstnerens hånd» har utviklet et eget monstrøst liv, skriver de.

Det 400 kilo tunge verket har skapt sterke reaksjoner blant hovedstadens innbyggere. De kaller det et «lovecraftiansk mareritt som har kommet til live».

«Lovecraftian» refererer til grøsserforfatteren H. P. Lovecraft. Sjangeren fokuserer på en eksistens eller krefter som er utenfor menneskets fatteevne. Her vil du ikke bli skremt av typiske skurker, som vampyrer eller spøkelser med menneskelige trekk og forståelige motiver, isteden kommer frykten fra en ukjent kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer