Gigantisk skypumpe i Oslo i dag: - Det var ganske skummelt

Se den fantastiske videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg var litt redd for at den skulle komme mot sanden. En søppelkasse holdt på å bli løftet opp, sier Victoria Faye Kjølberg (19), som filmet en stor skypumpe ved Voldsløkka idrettspark i Oslo i dag.

Hun er med på det norske sandvolleyball-landslaget og trente i det fine været da hun så at det begynte å skje noe.

Kortvarig - Den ble større og større, og jeg filmet da den var på sitt største, sier hun.

Ifølge 19-åringen var det flere som hadde lyst å løpe mot den, men fant ut at det ikke var så smart. Skypumpen forsvant i løpet av få sekunder.

I videoen øverst i saken ser du at folk følger forskrekket med på skypumpen.

Værfenomenet skjedde klokka 14.15 i dag.

- Helt vanlig Børje Johansson, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller til Dagbladet at dette er et helt normalt fenomen om våren og sommeren.

SANDVOLLEYBALLSPILLER: 19 år gamle Victoria Faye Kjølberg (t.v.) filmet skypumpa som viste seg fram på Voldsløkka i Oslo i dag. Til høyre står lagkamerat Janne Hordvik. Foto: Privat
SANDVOLLEYBALLSPILLER: 19 år gamle Victoria Faye Kjølberg (t.v.) filmet skypumpa som viste seg fram på Voldsløkka i Oslo i dag. Til høyre står lagkamerat Janne Hordvik. Foto: Privat Vis mer

- Skypumper blir dannet når det er kald luft i høyden, og sola varmer bakken og lufta som ligger lavt. Det er temperaturforskjellene som får dette til å skje, sier Johansson.

Det er helt vanlig at skypumper oppstår i Norge og dette skjer hvert år.

- Den kan aldri bli veldig sterk, men det kan være riktig at en søppelkasse kan få skader. Den kan også være så sterk at personer blir slått i bakken, sier meteorologen.