Gigantisk, underjordisk grotte skal være trygg havn hvis atomkrigen kommer

- Seks ganger sterkere enn betong.

VEINETT: Det enorme komplekset har flere veier som knytter de ulike områdene med hverandre. Tidligere var det et underjordisk lager for det amerikanske forsvaret, nå er det kjøpt opp av privatpersoner. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB Scanpix
VEINETT: Det enorme komplekset har flere veier som knytter de ulike områdene med hverandre. Tidligere var det et underjordisk lager for det amerikanske forsvaret, nå er det kjøpt opp av privatpersoner. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenfor Kansas City i USA har to amerikanske menn kjøpt opp et tidligere våpenlager fra det amerikanske forsvaret. I det underjordiske anlegget har Robert Vicino og Coby Cullins planer om å etablere et eget samfunn for de som er redd for dommedag, melder Fox News.

- Jeg er overbevist om at jeg er på et oppdrag og gjør en spirituell handling, sier Vicino, prosjektutvikleren bak den fremtidige byen.

Beskyttelse Den enorme grotten er mer enn hundre år gammel og ligger 30 meter under jorden. Kalksteinen som omgir grotten skal gi god beskyttelse fra trusler på bakken. Vivos Survival Shelter and Resort hevder de kan beskytte sine kunder mot meteorer og atomvåpenangrep.

- Kalkstein er seks ganger sterkere enn betong og med våre sikkerhetsdører skal vi kunne overleve et atomangrep så nærme som 16 kilometer unna, påstår Vicino.

I tillegg er anlegget god skjult fra luften. Inngangene er diskret plassert og blender godt inn i landskapet.
Grotten er allerede utviklet med kontorer, hvelv og toaletter. Størrelsen er på 242 000 kvadratmeter, eller 34 fotballbaner om du vil. Det er fortsatt ledig kapasiset for dem som vil bygge der.

Grottepris Prislappen for å overleve en eventuell apokalypse starter på 15 000 kroner. Du må betale for plassen du opptar og maten du får for å overleve. Et priseksempel for en familie på fire som ankommer med bil summerer seg opp til 216 000 kroner. Det koster 180 000 kroner for å parkere i grotten og 36 000 kroner for mat.

MODELL: Slik kan det bli. Hus, kontorer og parkeringsplasser under jorden for de som vil overleve dommedag. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB Scanpix
MODELL: Slik kan det bli. Hus, kontorer og parkeringsplasser under jorden for de som vil overleve dommedag. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB Scanpix Vis mer

Hvis du ønsker mer enn en parkeringsplass, og du ønsker å slå deg ned i grotten på mer permanent basis, vil selskapet ha 300 000 kroner per voksen og 210 000 kroner per barn. Det er uklart om dette er et engangsbeløp eller en løpende pris, ettersom prosjektet fremdeles er i planleggingfasen.

Tomt Foreløpig står grotten tom, og Vicino sier han ikke vil starte utbyggingen før et betydelig antall personer investerer i dommedagsprosjektet.

VELKOMMEN: En beskjeden inngang er diskret plassert i fjellveggen til underjordsbyen. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB Scanpix
VELKOMMEN: En beskjeden inngang er diskret plassert i fjellveggen til underjordsbyen. Foto: Orlin Wagner/AP/NTB Scanpix Vis mer