Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantkamp mot nettpirater

Hører du til dem som laster ned musikk over nettet uten å bry deg om det er lovlig eller ikke? Nå går datagiganten IBM og de fem største plateprodusentene sammen om lage kopieringssikker musikk over internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye systemet, som vil bli testet i San Diego i et halvt år før det tas i bruk for fullt, blir platebransjens svar på flodbølgen av piratkopiert musikk som er gratis tilgjengelig på internett. Plateselskapene har til hensikt å ta seg like mye betalt for nettdistribuert musikk som for cd-er i plateforretningene, skriver Wall Street Journal.

Systemet vil komprimere digitalisert musikk slik at det kan overføres til kjøperne over internett eller kabel-tv-nettet i en kopieringssikker «digital konvolutt». Kjøperne kan så lagre musikken på egne cd-er ved hjelp av en cd-brenner, som idag koster et par tusen kroner.

Plateindustrien har det siste året sett med stigende engstelse på spredningen av piratkopiert musikk på internett. Det norske it-selskapet Fast inngikk i forrige uke en avtale med den amerikanske nettportalen Lycos om å lansere en egen søkemotor for slike musikkfiler på internett.

Meldingene om samarbeidet mellom IBM og platebransjen, som foreløpig ikke er bekreftet, sier ikke hvordan man skal hindre piratene i å kopiere og distribuere musikk fra vanlige cd-er.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media