Gigantkrav mot Zoo-kjede

To selskaper har gått konkurs i den lands-dekkende dyrebutikkjeden Tropehagen Zoo. Til sammen er det kommet inn over 60 millioner kroner i krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Kjeden har problemer med likviditeten for å si det mildt, sier bostyrer Peter T. Hansen.

Finansavisen skrev i desember fjor om Tropehagen Zoo-eier Morten Jakobsen som har vært innblandet i 24 konkurser de siste ti årene, men aldri blitt ilagt konkurskarantene.

Nå har ytterligere to sentrale selskaper i dyrebutikkjeden gått konkurs.

Ifølge advokat Peter. T. Hansen som er bostyrer i begge konkursene, har kreditorer meldt inn krav for over 60 millioner kroner.

- Det er uprøvde fordringer. Vi har ikke dukket ned og sett om alt stemmer av det som har kommet inn, sier han til Finansavisen.

- Verdiløse Leverandørselskapet Vitpro ble slått konkurs i slutten av april. 28 mistet jobben, og det ble meldt inn 279 krav som totalt utgjør 38 millioner kroner.
Konkurs nummer to, skjedde i november; Tropehagen Zoo Norge klarte ikke betale husleien som hadde kommet opp i over 200.000 kroner.
- Per i dag er det krav på 23,3 millioner kroner i denne konkursen. Hvor mye som er reelt er usikkert. Det ligger nok en del fremtidig tap i forhold til husleiekontrakter, sier Hansen til Finansavisen.

Det skal ikke være noen aktiva av verdi i de konkursrammede selskapet, kun husleie- og franchisekontrakter. Varemerket og kjederettighetene ligger i et annet selskap.Finansavisen har forsøkt å få tak i Morten Jakobsen med spørsmål om hvilke konsekvenser konkursen vil få for dyrebutikkjeden, men har ikke fått svar. Flere nyheter Kjendisdesigner konkurs - igjen
Fredly om TrustBuddy-konkurs: - Jeg er i god pluss
Disse gikk konkurs fredag 13