<strong>GOD OG RUND:</strong>  Det tok hele to år å fange den svære krokodilla «Lolond», som ble tatt i november i fjor. Over 100 personer deltok i arbeidet med å fange krokodilla. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
GOD OG RUND: Det tok hele to år å fange den svære krokodilla «Lolond», som ble tatt i november i fjor. Over 100 personer deltok i arbeidet med å fange krokodilla. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Gigantkrokodille gikk rett inn i rekordboka

Seks-meteren anklages for å ha drept flere personer på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Guinness World Records» har nå erklært at den svære saltvannskrokodilla «Lolong», fanget på Filippinene, er verdens største krokodille i fangenskap.

Krokodilla er ansvarlig for å ha drept en ung jente i byen Bunawan i Agusan, sør på Filippinene i mars 2009, ifølge rekordboka. «Lolong» er også anklaget for å ha tatt en fisker i nærheten før den til slutt ble fanget.

Det skulle gå flere år før menneskespiseren ble tatt. Det skjedde etter en tre uker lang jakt i november i fjor.

<strong>LANGE BAKENDER:</strong>  Det er en kjent sak at saltvannskrokodiller angriper mennesker dersom man oppsøker deres territorium. Foto: Sylvia Elorde /   AFP PHOTO / NTB Scanpix
LANGE BAKENDER: Det er en kjent sak at saltvannskrokodiller angriper mennesker dersom man oppsøker deres territorium. Foto: Sylvia Elorde / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

Over 100 personer var med i jakten på dyret, som ble fanget med tau og stålkabler før den ble fraktet om bord på et lasteplan med en kran.

Klatret forbi australieren Ifølge Anne-Lise Rouse, talsperson for rekordboka, er «Lolong» 6,17 meter lang. Han ble veid på en lastebilvekt i nærheten, og veier hele 1075 kilo.

Dermed klatret krokodilla helt til topps i kåringen, langt forbi den tidligere australske rekordvinneren som ble målt mer enn fem meter, ifølge Sky News.

Stjernekrokodille Byen Bunawan har nå blitt en turistmagnet med sin gigantkrokodille, som har blitt stjerne der den bor i en delt økoturismepark og forskningssenter i utkanten av byen.

- Vi er veldig stolte fordi den viser det rike dyrelivet i nærområdet vårt. Men samtidig er vi bekymret for at Lolong ikke var alene der ute, sa borgemester Edwin Cox Elorde ifølge Sky News. 

<strong>FANGET:</strong>  Det måtte over 100 mennesker til for å fange den gigantiske krokodilla. Foto: AP Photo/ NTB Scanpix
FANGET: Det måtte over 100 mennesker til for å fange den gigantiske krokodilla. Foto: AP Photo/ NTB Scanpix Vis mer

Han sier han har sett en enda større krokodille samme område, og at lokale fiskere er ekstra vaktsomme på tur, og unngår å fiske om natta. Borgemesteren har i følge Nola sagt at de ønsker å søke regjeringen om å få opprette en ny jaktgruppe for å fange den.

«Lolong» ble målt av erfarne dyrekjennere, og det ble sagt at krokodilla var i god form etter de tre første månedene den måtte tilbringe i fangenskap for å oppnå kravet til rekorden.

Krokodiller

• Krokodiller er det største nålevende krypdyret på jorda med sin lange, kraftige hale som tjener som svømmeorgan. Gjennom hele livet dannes nye tenner for å erstatte de utslitte.

• Som menneskeetere regnes deltakrokodillen, nilkrokodillen og, muligens feilaktig, sumpkrokodillen fra India og nabolandene. Amerikaalligator (Alligator mississippensis) har også drept mennesker.

Kilde: snl.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer