Gigantkrokodille gikk rett inn i rekordboka

Seks-meteren anklages for å ha drept flere personer på Filippinene.

GOD OG RUND:  Det tok hele to år å fange den svære krokodilla «Lolond», som ble tatt i november i fjor. Over 100 personer deltok i arbeidet med å fange krokodilla. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
GOD OG RUND: Det tok hele to år å fange den svære krokodilla «Lolond», som ble tatt i november i fjor. Over 100 personer deltok i arbeidet med å fange krokodilla. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Guinness World Records» har nå erklært at den svære saltvannskrokodilla «Lolong», fanget på Filippinene, er verdens største krokodille i fangenskap.

Krokodilla er ansvarlig for å ha drept en ung jente i byen Bunawan i Agusan, sør på Filippinene i mars 2009, ifølge rekordboka. «Lolong» er også anklaget for å ha tatt en fisker i nærheten før den til slutt ble fanget.

Det skulle gå flere år før menneskespiseren ble tatt. Det skjedde etter en tre uker lang jakt i november i fjor.

Over 100 personer var med i jakten på dyret, som ble fanget med tau og stålkabler før den ble fraktet om bord på et lasteplan med en kran.

Klatret forbi australieren Ifølge Anne-Lise Rouse, talsperson for rekordboka, er «Lolong» 6,17 meter lang. Han ble veid på en lastebilvekt i nærheten, og veier hele 1075 kilo.

Dermed klatret krokodilla helt til topps i kåringen, langt forbi den tidligere australske rekordvinneren som ble målt mer enn fem meter, ifølge Sky News.

Stjernekrokodille Byen Bunawan har nå blitt en turistmagnet med sin gigantkrokodille, som har blitt stjerne der den bor i en delt økoturismepark og forskningssenter i utkanten av byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer