Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sats Elixia

Gigantoverskudd i SatsElixia

Nå sikter eierne mot børsnotering.

GULLGRUVE: Bjørn Maaseide kan glede seg over supertall for SatsElixia. Foto: Eivind Yggeseth.
GULLGRUVE: Bjørn Maaseide kan glede seg over supertall for SatsElixia. Foto: Eivind Yggeseth. Vis mer

(Finansavisen): SatsElixia har gått gjennom noen blytunge år, men nå spruter det penger av treningskjempen samtidig som Altor planlegger børsnotering.

- Vi ser for oss en partiell exit i form av børsnotering i slutten av 2019 eller i 2020, sier styreleder Hugo Maurstad i SatsElixia til Finansavisen.

Minus ble pluss

Altor kjøpte Elixia i Norge i slutten av 2011 før de i 2014 fusjonerte med Sats, som var eid av Trygghetsgruppen i Danmark. Det året gikk holdingselskapet HFN Group 222 millioner i minus. Året etter var det redusert til 70 millioner i minus før de i fjor sopte inn et overskudd på 165 millioner.

- Fjoråret var vårt beste noen gang, sier adm. direktør Olav Thorstad til Finansavisen.

Kan være verdt 4-6 milliarder

Altor eier drøyt 40 prosent av SatsElixia, mens Elixia-gründer Bjørn Maaseide og andre minoritetseiere har rundt 10. Resten eies av Trygghetsgruppen. Nå kan de endelig glede seg over at det igjen er store verdier.

For SatsElixia er blant de fem største treningskjedene i Europa der slike prises til 9-10 ganger EBITDA-resultatet. Med fjorårets inntjening betyr det 4,5 milliarder, og lykkes Maurstad i sine planer, snakker vi ytterligere et par milliarder, skriver Finansavisen.

Gir gass med nye klubber

Det SatsElixia har lyktes med så langt er å øke medlemsbasen uten å åpne nye treningssentre. Men nå har de i tillegg trykket hardt på gassen.

- Vi har begynt å åpne nye klubber igjen, og til tross for at vi har lansert en mer modularisert prismodell som starter så lavt som 399 kroner måneden har vi klart å øke inntekten pr. medlem, avslutter Maurstad.

Andre økonominyheter:​
​Viser denne grafen at fallet i boligprisene er over?
Ekspert spår rentehopp på boliglån

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling