Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gigantraid mot narkolangere i Sveits

Sveitsisk politi har arrestert 102 langere og beslaglagt hundretusenvis av piller i en av de største narkotikaaksjoner i Europa noensinne. Nesten en halv million tabletter ble beslaglagt, opplyste polititalsmenn tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene fant steg over hele Sveits, mens flesteparten av tablettene skal ha blitt beslaglagt i hovedstaden Bern og i byen Bielle i de midtre deler av landet. Tablettene inneholder et amfetaminlignende stoff som halles yaba.

Yaba er et sentralstimulerende middel, og gir hallusinasjoner av samme type som heroin og kokain. Tablettene som ble beslaglagt i Sveits, skal være produsert i Sørøst-Asia, mens kinesere, thailendere og vietnamesere har vært med på å smugle dem til Europa.

Ifølge Christian Hochstättler i det sveitsiskse narkotikapolitiet ble stoffet brakt inn i Sveits gjennom flyplassen utenfor Zurich. Tabletter av samme type skal være smuglet videre fra Sveits til byer i Tyskland og Østerrike.

Allerede i 1996 og 1998 ble det beslaglagt slike tabletter på bordeller som var maskert som massasjesalonger i Sveits. Halliker og andre bakmenn for organisert prostitusjon skal være tungt innblandet i smuglingen og omsetningen av yaba.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media