Giganttap for AOL Time Warner

Verdens største medieselskap tapte i fjor 700 milliarder kroner - det største tapet i amerikansk historie. Ted Turner går av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AOL Time Warner har meldt at de tapte 98,7 milliarder dollar i fjor, om lag 700 milliarder kroner. Det er historiens største tap for et amerikansk selskap, ifølge BBC og CNN.

Bare i fjerde kvartal i fjor tapte mediegiganten 45 milliarder dollar.

Hovedårsaken til det voldsomme tapet er at selskapet har vært nødt til å nedskrive verdien av sin aksjeportefølje. Verdien av selskapet har falt med hele 70 prosent siden fusjonen mellom Time Warner og AOL for to år siden.

Det er særlig internettdelen av selskapet - America Online (AOL) - som suger penger ut av giganten. Filmbiten går derimot godt, ikke minst på grunn av publikumssuksessen Ringenes Herre.

Turner går av

Selskapet annonserer at visestyreformann Ted Turner, grunnleggeren av CNN, nå går av. Mediegiganten hevder at han går av «av personlige grunner».

- Dette selskapet har vært en svært viktig del av livet mitt i 50 år, sier Turner, som solgte medieselskapet sitt til Time Warner ved fusjonen for to år siden.

Turners avgang kommer bare en måned etter at selskapets forrige styreformann, Steve Case, måtte gå. Case var en de største pådriverne for fusjonen for to år siden.

Selskapets nye styreformann, Dick Parsons, framstår imidlertid fortsatt som optimistisk på vegne av selskapet.

- Vi vil prøve å drive alle våre forretningsområder like godt som eller bedre enn før, med et fortsatt hovedfokus på å stabilisere og revitalisere America Online, sier Parsons.

<B>BLIR VÆRENDE: </B>Mediegigantens nye styreformann, Dick Parsons.<br>
<B>GÅR AV: </B>CNN-grunder Ted Turner forlater nå livsverket sitt, "av personlige grunner".<br>Alle foto: SCANPIX
<B>MÅTTE GÅ: </B>Styreformann Steve Case var en av de største pådriverne for fusjonen og for internettsatsingen. Han måtte gå for en måned siden.<br>