Gigi-dommen blir stående

Svensk høyesterett avviser anken til norsk-italieneren Luigino Longo. Dermed blir dommen på to års fengsel for voldsomt oppvigleri stående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Longo, med kallenavnet «Gigi» er dømt for å ha deltatt i demonstrasjonene mot EUs toppmøte i Göteborg i juni. I Norge har italieneren fått sin egen støttegruppe som mener at han er dømt i en politisk rettssak uten klare bevis.

Høyesterett har ikke begrunnet hvorfor anken blir avvist, skiver nettutgaven til Dagens Nyheter. Beslutningen vil trolig bli kritisert. Årsaken er at domstolens avgjørelse kom før Longos advokat Stig Centerwall fikk anledning til å studere etterforskningsmateriell som han tidligere ikke har hatt tilgang til.

Videoopptak utgjør de fremste bevisene mot Longo, og Centerwall har ennå ikke fått se filmene i sin helhet. Det har vært spekulert i om politiet har manipulert videoene slik at tidspunktet skal stemme med perioden Longo oppholdt seg i Göteborg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer