SOLGT: Villaen i Uranienborg terrasse har et bruksareal på nesten 900 kvadratmeter, fordelt på to leiligheter, hybel, uinnredet kjeller og råloft. Foto: Privatmegleren Dyve & Partners
SOLGT: Villaen i Uranienborg terrasse har et bruksareal på nesten 900 kvadratmeter, fordelt på to leiligheter, hybel, uinnredet kjeller og råloft. Foto: Privatmegleren Dyve & PartnersVis mer

Gikk 20 mill. under prisantydning

Et priskutt fra 70 til 55 millioner kroner var ikke nok, byvillaen på Uranienborg i Oslo gikk til slutt for cirka 50 millioner.

(Finansavisen:) - Kjøper og selger vil ikke at vi skal gå ut med prisen, sier en ordknapp eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren til Finansavisen.

Men etter det avisen erfarer, endte salgssummen på den 444 kvadratmeter store villaen i Uranienborg terrasse i Oslo til slutt på rundt 50 millioner kroner. Det er hele 20 millioner under hva den først ble lagt ut for i juni i år.

Etter å ha slitt med å få kjøpere på kroken kuttet Dyve og co prisen fra 70 til 68 millioner kroner, uten å få noen kjøpere på kroken. Deretter ble den senket ytterligere, til 55 millioner kroner i midten av september i år.

Flere enheter

- Tilbakemeldingen går på at det er en bra adresse og et spennende hus, men noen ønsker en tydeligere bruk av eiendommen som én eiendom, ikke to leiligheter. Det innebærer at man må foreta investeringer, og for noen vil det kanskje ikke være rom for det med den opprinnelige prisantydningen, sa Dyve den gang.

Huset i Uranienborg terrasse 18 ble bygget i 1879, og er tegnet av arkitekt Niels Stockfleth Eckhoff. Villaen har et bruksareal på nesten 900 kvadratmeter, fordelt på to leiligheter, hybel, uinnredet kjeller og råloft. Leilighetene og hybelen ble pusset opp mellom 2011 og 2013, skriver Finansavisen.

I tillegg er det en tomt på like over 750 kvadratmeter, med parkering i både garasjekjeller og på tomten. Med utgangspunkt i primærarealet på 444 kvadratmeter, har kvadratmeterprisen falt fra 157.700 kroner til 112.600 kroner.

Oppgradert

Til tross for at den oppnådde prisen var flere millioner under den opprinnelige prisantydningen, er det likevel mer enn dobbelt så mye som selgeren ga for byvillaen. I mai 2011 kjøpte Roger Sørum, via selskapet Helen Holding AS, ifølge avisen eiendommen for 21,75 millioner kroner.

Deretter har Sørum oppgradert den med blant annet jordvarmeanlegg, og har klargjort kjelleren for tre bad.

Andre økonominyheter:
Oppjusterer kursmål på Røkke-aksje
Skal gjøre Rossignol og Dale til verdens største