Oppussingsbehov og byggegrense skremte ikke bort budgivere fra en tomannsbolig på Nordberg i Oslo. Skjermbilde: Finn.no/ Privatmegleren
Oppussingsbehov og byggegrense skremte ikke bort budgivere fra en tomannsbolig på Nordberg i Oslo. Skjermbilde: Finn.no/ PrivatmeglerenVis mer

Gikk 5,5 mill. over prisantydning

Oppussingsbehov og byggegrense skremte ikke bort budgivere fra en tomannsbolig på Nordberg i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen:) - Det var nok flere faktorer som trakk prisen opp. For det første ligger boligen på et høydedrag, med utsikt over hele byen og Oslofjorden. Dessuten er området veldig populært. I tillegg er det en hel tomannsbolig, der man kan bo i én del og leie ut den andre, sier eiendomsmekler Cecilie Frøshaug i Privatmegleren Scenario, ifølge Finansavisen.

I går solgte hun en tomannsbolig i Kongleveien på Nordberg i Oslo på vegne av familien som har eid huset siden det ble bygget, i 1934.

- Den endte på en svært høy pris, men dette er en bolig som ikke har vært i markedet før, forteller hun.

Ikke utbyggere

Eiendommen lå ifølge avisa ute med en prisantydning på 19,8 millioner kroner, og det første budet som tikket inn mandag formiddag var godt over dette: 21 millioner kroner.

Deretter tikket prisen oppover, før den endte på 25,3 millioner kroner – 5,5 millioner over prisantydningen.

Det var tre personer med i budrunden, og Frøshaug tror mange interessenter falt av ettersom det første budet var såpass høyt. Hun forteller at selger fikk en verdivurdering på 22 millioner kroner i fjor, men det var før nedturen startet i boligmarkedet.

- Har dere gjort noen liknende salg nylig?

- Nei, ikke i det siste. Vi hadde et par eiendommer som gikk mye over prisantydning på Tåsen i fjor, men da var markedet et helt annet, forklarer Frøshaug til Finansavisen.

Hun tror en av årsakene til at det stort sett var privatpersoner som kom på visning, er at det er en byggegrense i området. Det vil si at det ikke er mulig å bygge flere boliger på den 1,1 mål store tomten.

Andre økonominyheter:
Meklerhus jekker ned
Forvalter: - Det blir en del støy framover