Gikk amok med bulldoser i Jerusalem

En mann skutt etter å ha kjørt inn i buss og politibil.

ANGREP MED BULLDOSER: Israelsk politi på stedet etter at en mann kjørte inn i en buss og en politibil i Jerusalem.  Foto: REUTERS/Baz Ratner/SCANPIX
ANGREP MED BULLDOSER: Israelsk politi på stedet etter at en mann kjørte inn i en buss og en politibil i Jerusalem. Foto: REUTERS/Baz Ratner/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann ble skutt etter at han kjørte en bulldoser inn i en buss og en politibil på en travel gate i Jerusalem. Bussen var tom da den ble truffet, opplyser politiet.

Mannen ble truffet av skudd både fra en politimann og fra en drosjesjåfør som tilfeldigvis var på stedet, sa øyenvitner til episoden torsdag. To andre personer kom lettere til skade i episoden, som utspant seg i nærheten av et stort kjøpesenter.

- Etter det vi vet så langt, ser dette ut til å ha vært en terroraksjon, sa polititalsmannen Micky Rosenfeld uten å gå i detaljer. Et øyenvitne fortalte til nyhetsbyrået Reuters at bulldoserføreren ble kjørt bort fra stedet i ambulanse.

Ifølge Rosenfeld var mannen såret, men israelsk kringkasting og flere andre medier meldte at han var drept. En talsmann for de israelske redningstjenestene sa at mannen var palestiner og at tilstanden hans var kritisk.

Det er tredje gang på ni måneder at Jerusalem rammes av en episode av denne typen. 2. juli i fjor ble tre israelere drept og 25 skadd da en mann kjørte en bulldoser inn i biler og busser i sentrum av Jerusalem, og tre uker senere kom 16 til skade i et lignende angrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer