Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk amok med motorsag

Forskanset seg i Øksnes kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene ble søndag pågrepet i en væpnet politiaksjon etter at han natt til søndag gikk amok med en motorsag på Stø i Øksnes kommune i Vesterålen.

- Klokken 4.01 fikk vi melding fra publikum om en ustabil person som gikk rundt med en motorsag på Stø. Han ødela en postkasse, et rekkverk på et hus og saget ned en lavspentstolpe, opplyser operasjonsleder Kjell Arvid Andersen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Politiet sendte ut en patrulje for å se på skadeverket, og oppsøkte mannens bolig. Ytterligere tre politipatruljer måtte trå til da mannen ikke ville gå ut av huset sitt.

- Vi hadde fått informasjon om at han kunne ha ett eller flere våpen i boligen, og fikk tillatelse til å gå til væpnet aksjon, sier Andersen.

Mannen var alene i huset. Politiet klarte ikke å få kontakt med ham verken ved hjelp av megafon eller politisirener. Først flere timer senere, klokken 10.18, kom han ut. Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Mannen karakteriseres som en kjenning av politiet. Han ble overlatt til helsevesenet og framstilt for lege. Politiet har gjort beslag i saken, men vil av hensyn til etterforskningen ikke gi flere detaljer.

Den pågrepne mannen har ikke oppgitt noe motiv for handlingen. Foreløpig vil han bli siktet for skadeverk.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!