Gikk amok med øks

GÖTEBORG (Dagbladet/Expressen): 32-åringen fra Göteborg hadde bestemt seg for å drepe - og hogg i hjel tre svensker med en øks. Kona til det siste offeret ble vitne til drapet på mannen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens folk hastet til jobb ved nitida i går morges, gikk 32-åringen berserk med øks midt i det sentrale Göteborg.

Restauranteier Lars Hansson (56) ble overfalt på åpen gate og øksedrept. Da 32-åringen ble pågrepet av politiet, fortalte han uoppfordret at han også hadde tatt livet av en 28 år kvinne og en 32-årig dame. Begge var drept med den samme øksa. Mannen anga hvor likene kunne bli funnet. Den ene lå ved en golfbane, mens den andre lå død i leiligheten sin.

Forretningspartner

En fjerdemann hadde også hatt besøk av øksemannen. Han hadde dundret øksa i døra på mannens leilighet, men ga opp og dro videre.

32-åringen skal ha hatt flere forretninger gående sammen med den myrdede restauranteieren. Ifølge Aftonbladet kan en flere år gammel konkurs med påfølgende milliongjeld være en del av motivet.

Etter et nært samarbeid skal de to mennene ha blitt uvenner med ham. Også de to andre ofrene var bekjente av øksemannen.

- I sjokk

Friidrettsstjernen Patrick Sjøberg kjente flere av de innblandede i trippeldrapet, også drapsmannen.

- Jeg er dypt sjokkert, det er forferdelig det som har skjedd. Det er en tragedie, sier Sjøberg til Aftonbladet.

Sto og ventet

Drapsmannen tilhørte Gøteborgs miljø av kjendiser og festløver.
Lars Hansson og kona kom sammen ut fra leiligheten sin da de to ble angrepet av 32-åringen.

Da Hansson oppdaget øksemannen, forsøkte han og kona å flykte. Men de to ble tatt igjen. Ifølge sjokkerte øyenvitner ble Hansson hogd flere ganger i hodet med øksa.

Fortvilt sto kona og så på at ektemannen ble myrdet. Mange andre vitner så også det som skjedde midt i morgenrushet. Øksemannen så opp og skrek at de skulle passe seg, skriver Aftonbladet i dag.

Vitne i sjokk

En bilist prøvde å stoppe øksemannen ved å kjøre på ham, men mannen gikk opp på fortauet og slo øksen i biler og husvegger. Bilisten fulgte etter og så øksemannen stille seg opp på et gatehjørne med øksen hevet over hodet. Da politiet kom, gikk mannen ned på kne, fremdeles med øksen hevet, og overga seg til politiet som sto klar med våpen
- Øksemannen virket veldig aggressiv. Han hadde øksa klart for hogg, da han passerte meg, forteller Centerparti-politikeren Yvonne Kjellström, som var på vei til jobben, da øksemannen passerte henne.

- Han var mørkhåret og han var pent kledd, forteller hun.

- Det var blod overalt, og hodet var knust. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Kjellström.

DREPT PÅ GATA:</B> 32-åringen gikk amok med øks i går morges og drepte en mann og to kvinner. Her, sentralt i Gøteborg, ble en restauranteier hogd ned.