Gikk amok med pepperspray

20 ungdommer behandlet. - Jeg trodde jeg skulle miste øynene, sier Sebastian (15) på Quart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rett før Snoop Dogg skal gå på scenene på Quart-festivalen har en publikummer gått amok med pepperspray og sprayet vilt om seg over festivaldeltakerne.

20 til behandling

Ifølge Norsk Folkehjelp er et tjuetalls ungdommer er behandlet for smerter i øynene.

- Flere ungdommer er blitt lett sprayet med pepperspray. Vi prøver å lokalisere personen, og jakter på ei ung jente som har sprayet pepperspray opp i lufta, sier operativ uteleder Nils Vorreland til Dagbladet.no.

Ungdommer skrek og hylte da de fikk peppersprayen på seg. Utenfor teltet til Norsk Folkehjelp var det kø av ungdommer som trengte hjelp for smertene.

- Trodde det var vann

Sebastian Borgen (15) forteller hva han opplevde.

- Vi trodde det var vann som kom gjennom lufta, så vi bare åpnet munnen, sier Sebastian Borgen (15), som vasker øynene sine for å få bort stoffet.

PEPPERSPRAY: En person, antagelig en ung jente, gikk amok med pepperspray rett før Snoop Dogg egentlig skulle gått på scenen. Foto: EIRIK HELLAND URKE
PEPPERSPRAY: En person, antagelig en ung jente, gikk amok med pepperspray rett før Snoop Dogg egentlig skulle gått på scenen. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

- Jeg trodd jeg skulle miste øynene, sier gutten, som er på festival sammen med kameraten Henrik Stieler (16).

Ifølge operasjonsleder Roar Hansen ved Agder politidistrikt ble ingen alvorlig skadd i hendelsen.

- Foreløpig er ingen personer pågrepet for peppersprayingen, sier han til Dagbladet.no.

TRENGER HJELP: Flere titalls ungdommer samlet seg utenfor teltet til Norsk Folkehjelp etter å ha blitt sprayet ned med pepperspray på Quarten.