Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk amok mot politiet

Ambulanse og politi ble nektet å hente livstruende skadd jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag kveld var de to jentene i 16-årsalderen på fest på Fauske. På festen klarte de å skade seg selv så kraftig at det sto om livet til den ene av dem. Både ambulanse og politi rykket ut, men da ambulansen skulle hente jentene begynte ungdommen å gå til angrep.

Flere av festdeltakerne skal ha revet tak i politibetjentenes klær og dyttet dem. En av ungdommene kom med drapstrusler mot politiet.

De mellom 12 og 15 ungdommene stilte seg rundt utrykningsbilene og nektet dem å forlate område. Ambulansesjåføren prøvde å rygge, men da hoppet en gutt bak bilen og ble påkjørt.

Til slutt klarte en av politimennene å komme seg unna med de to jentene i politibilen.

- Den ene jenta var så hardt skadd at hun ikke hadde vært i live hvis hun ikke hadde fått legehjelp innen kort tid, sier lensmann Petter Grønås i Fauske til Saltenposten.

Han sier at ungdommene som sto bak bråket vil bli anmeldt.

- De kan vente seg anmeldelser både for å forhindre en syketransport, vold mot offentlig tjenestemenn, forulemping av polititjenestemenn og for å forhindre politiets arbeid. I tillegg blir én person anmeldt for å ha drapstruet politiet, sier Grønås til avisa.