<strong>GÅR AV:</strong> Jens Johan Hjort (H) hadde i går sin siste dag som ordfører i Tromsø. I den forbindelse har han skrevet et åpent brev til statsminister Erna Solberg hvor han går kraftig ut mot utlendingsmyndighetene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GÅR AV: Jens Johan Hjort (H) hadde i går sin siste dag som ordfører i Tromsø. I den forbindelse har han skrevet et åpent brev til statsminister Erna Solberg hvor han går kraftig ut mot utlendingsmyndighetene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Gikk av med rasende brev til Solberg i går. I dag kom svaret fra statsministeren

- Kjære Jens Johan. Tusen takk for fire år som ordfører i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som Høyres Jens Johan Hjort i går gikk av som ordfører i Tromsø, publiserte han et åpent brev til statsminister Erna Solberg i lokalavisa Nordlys.

I brevet kritiserer
han norske utlendingsmyndigheter og ber statsministeren om å ta grep.

I dag kommer svaret fra Solberg. Hun begynner med å takke Hjort for engasjementet.

- Kjære Jens Johan, starter hun med håndskrift.

- Forståelse og respekt - Tusen takk for fire år som ordfører i Tromsø. Du har vist et formidabelt engasjement for Nord-Norge og for Tromsøs innbyggere, fortsetter hun.

- Jeg forstår at du og andre i samfunnet engasjerer dere sterkt i enkeltsaker, det har jeg full forståelse og respekt for. Det vil alltid være vanskelig å ta avskjed med mennesker man har fått en relasjon til, og som av ulike grunner blir tvunget til å bryte opp fra sitt liv her i Norge. Som politikere skal vi alltid ta slike synspunkter på alvor, skriver Solberg.

Gikk av med rasende brev til Solberg i går. I dag kom svaret fra statsministeren

Bakgrunnen for Hjorts kritiske avskjedsbrev til statsministeren er behandlingen av nigerianske Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue (26), som ble tvangsutsendt fra Norge i slutten av september etter fire år i landet.

Dagbladet har tidligere omtalt 26-åringens historie, etter at han ble pågrepet av politiet første gang og sendt til Trandum.

- Kommenterer ikke enkeltsaker Den gang fikk han komme tilbake til Tromsø i påvente av ankebehandling, etter iherdig innsats fra fotballaget. På valgdagen, 14. september, ble han igjen hentet av politiet. Utlendingsnemnda (UNE) hadde ikke omgjort vedtaket om at han måtte forlate landet.

- Denne saken har gitt meg et innblikk i en behandling av mennesker i mitt land som jeg overhodet ikke vil vedkjenne meg. Jeg har flere ganger måttet klype meg selv i armen for å forstå at det faktisk er sant, skriver Hjort i brevet til Solberg.

Solberg skriver i sitt svar til Hjort at hun ikke kan kommentere denne konkrete saken.

- Når det gjelder spørsmål om enkeltsaker og håndteringen av konkrete utvisningssaker må dette besvares av utlendingsmyndighetene, skriver hun.

<strong>SVARER PÅ BREV:</strong>  Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVARER PÅ BREV: Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vår oppgave er å sørge for et godt regelverk som igjen gir riktige avgjørelser. Jeg er enig i at vi skal behandle de som kommer til Norge anstendig og regler skal følges, fortsetter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer