Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk av med rasende brev til Solberg i går. I dag kom svaret fra statsministeren

- Kjære Jens Johan. Tusen takk for fire år som ordfører i Tromsø.

GÅR AV: Jens Johan Hjort (H) hadde i går sin siste dag som ordfører i Tromsø. I den forbindelse har han skrevet et åpent brev til statsminister Erna Solberg hvor han går kraftig ut mot utlendingsmyndighetene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
GÅR AV: Jens Johan Hjort (H) hadde i går sin siste dag som ordfører i Tromsø. I den forbindelse har han skrevet et åpent brev til statsminister Erna Solberg hvor han går kraftig ut mot utlendingsmyndighetene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som Høyres Jens Johan Hjort i går gikk av som ordfører i Tromsø, publiserte han et åpent brev til statsminister Erna Solberg i lokalavisa Nordlys.

I brevet kritiserer
han norske utlendingsmyndigheter og ber statsministeren om å ta grep.

I dag kommer svaret fra Solberg. Hun begynner med å takke Hjort for engasjementet.

- Kjære Jens Johan, starter hun med håndskrift.

- Forståelse og respekt - Tusen takk for fire år som ordfører i Tromsø. Du har vist et formidabelt engasjement for Nord-Norge og for Tromsøs innbyggere, fortsetter hun.

- Jeg forstår at du og andre i samfunnet engasjerer dere sterkt i enkeltsaker, det har jeg full forståelse og respekt for. Det vil alltid være vanskelig å ta avskjed med mennesker man har fått en relasjon til, og som av ulike grunner blir tvunget til å bryte opp fra sitt liv her i Norge. Som politikere skal vi alltid ta slike synspunkter på alvor, skriver Solberg.

image: Gikk av med rasende brev til Solberg i går. I dag kom svaret fra statsministeren

Bakgrunnen for Hjorts kritiske avskjedsbrev til statsministeren er behandlingen av nigerianske Chuksonyedika «Chuks» Agbakwue (26), som ble tvangsutsendt fra Norge i slutten av september etter fire år i landet.

Dagbladet har tidligere omtalt 26-åringens historie, etter at han ble pågrepet av politiet første gang og sendt til Trandum.

- Kommenterer ikke enkeltsaker Den gang fikk han komme tilbake til Tromsø i påvente av ankebehandling, etter iherdig innsats fra fotballaget. På valgdagen, 14. september, ble han igjen hentet av politiet. Utlendingsnemnda (UNE) hadde ikke omgjort vedtaket om at han måtte forlate landet.

- Denne saken har gitt meg et innblikk i en behandling av mennesker i mitt land som jeg overhodet ikke vil vedkjenne meg. Jeg har flere ganger måttet klype meg selv i armen for å forstå at det faktisk er sant, skriver Hjort i brevet til Solberg.

Solberg skriver i sitt svar til Hjort at hun ikke kan kommentere denne konkrete saken.

- Når det gjelder spørsmål om enkeltsaker og håndteringen av konkrete utvisningssaker må dette besvares av utlendingsmyndighetene, skriver hun.

SVARER PÅ BREV:  Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SVARER PÅ BREV: Statsminister Erna Solberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vår oppgave er å sørge for et godt regelverk som igjen gir riktige avgjørelser. Jeg er enig i at vi skal behandle de som kommer til Norge anstendig og regler skal følges, fortsetter hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!