Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk berserk på flyet

GARDERMOEN (Dagbladet): Tre flyvertinner ble slått ned av en mann som skal ha vært beruset, om bord i Color Airs rute 254 på vei fra Bergen til Gardermoen i går ettermiddag. Kapteinen låste døra inn til cockpiten fordi han fryktet at mannen skulle forsøke å ta over kontrollen på flyet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha gått fullstendig amok 20 minutter før flyet landet i tett snødrev på Gardermoen.

- En av våre flyvertinner ble slått midt i ansiktet da en passasjer gikk til angrep på henne. Slaget var så kraftig at hun fikk ødelagt en tann. Vi ser så alvorlig på dette at saken vil bli anmeldt til politiet, opplyser operativ direktør Gudmund Taraldsen i Color Air til Dagbladet.

- Ifølge kabinbesetningen var mannen åpenbart beruset, legger han til.

Color Air vil også rapportere saken inn til Luftfartsverket.

Dramatisk reise

Det ble en svært dramatisk flyreise for de vel 50 passasjerene som var om bord på rute CLA 254 fra Flesland til Gardermoen i går ettermiddag. Allerede før flyet hadde tatt av fra Bergen hadde flyvertinnene problemer med mannen.
- Han ville ikke feste setebeltet, og da flyet var på vei ut til rullebanene, reiste han seg opp og begynte å gå i midtgangen. Besetningen fikk mannen på plass før flyet tok av, legger Taraldsen til.

Før flyet tok av, ble kapteinen varslet om det som hadde skjedd, men ettersom mannen hadde satt seg rolig ned i setet, valgte han å ta av mot Oslo.

Mannen skal ikke ha gjort seg bemerket ved innsjekking eller ombordstigning.

20 minutter før flyet skulle lande på Gardermoen slo mannen seg vrang. Han skal ha gått til angrep på flyvertinnene, og forsøkte å komme seg inn i cockpiten.

Låste døra

- Kapteinen ble varslet om at mannen var urolig, og han fikk låst døra. Det var aldri noen fare for at mannen skulle greie å ta seg inn i cockpiten, sier Taraldsen.
Flere av passasjerene om bord oppfattet situasjonen som svært dramatisk, og mange var redde for at mannen skulle klare å ta seg inn i cockpiten. Flere fryktet også at mannen skulle klare å åpne utgangsdøra - men dette er fysisk umulig i et fly med trykkabin.

Samtidig som flyvertinnene kjempet mot den kraftige mannen, varslet piloten tårnet om dramaet som utspant seg om bord i CLA 254. Politiet ble også varslet.
De tre flyvertinnene og mannens reisefølge forsøkte å roe ham ned, men da skal han ha gått til angrep på vertinnene. Det hele endte med et basketak inne i kabinen, men mannen var for sterk for de tre. En av vertinnene skal ha fått et kraftig slag midt i fjeset. Hun pådro seg et blått øye og skadde en tann.

Jerngrep

En passasjer forteller at slåsskampen om bord var fryktelig.

- Til slutt klarte to mannlige passasjerer å få overmannet mannen. De fikk holdt ham i et jerngrep mens flyet landet, sier Taraldsen.
Mannen skal også ha skadd panelet inne i flyet. Da flyet kom fram til utgangen, ble han overlatt til politiet. Vaktleder Helge Hugedal ved Gardermoen politistasjon bekrefter at de tok hånd om en person. Man fryktet at mannen var syk, og han ble brakt til legevakten for sjekk.

- Etter at vedkommende var tatt hånd om av politiet hadde vi en debriefing med mannskapet. Det er helt klart at vi etter dette vil gå gjennom og skjerpe våre rutiner, sier Gudmund Taraldsen
- Dette bekrefter bare den tendensen vi har sett de seineste årene med en økning i antall voldelige passasjerer om bord i fly, sier leder i Norsk Kabinforening, John Lyng.

De siste året har det på verdensbasis vært en kraftig økning i antall berusede og voldelige passasjerer som går til angrep på de kabinansatte.

<B>POLITIANMELDELSER:</B> Color Air vil politianmelde mannen som i går gikk amok om bord i et av selskapets fly.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media