Gikk dør til dør i kveld

Politijakt på overfallsmannen i Oslo. Etterlyser også den ukjente redningsmannen til en av kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo bruker nå store ressurser i jakten på en overgriper som står bak tre voldtektsforsøk og et knivoverfall som skjedde natt til søndag i Oslo sentrum.

SISTE: Kriminalpolitiet bekrefter overfor Dagbladet at de har beslaglagt kniven som ble brukt under overfallene natt til i går. Dermed kan de sitte med DNA-spor og fingeravtrykk etter voldtektsmannen.

Dør til dør

- Vi går dør til dør i kveld med rundspørring. Politifolk jobber både ute og inne med saken. Nå jobber folk både fra sedelighetsavdelingen og fra andre avdelinger med overfallene. Men jeg kan ikke gå ut med hvor mange som arbeider med denne konkrete saken, sier sjefen for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Terje Kristiansen, til Dagbladet.no.

Natt til søndag i løpet av en halvtime mellom klokken 02 og 02.30 prøvde en mann i 20-årene å voldta tre kvinner på henholdsvis 40, 26 og 21 år i Lakkegata, Kirkegårdsgata og Trondheimsveien i Grünerløkka bydel i Oslo.

Oslo-politiet jobber nå på spreng for å få inn opplysninger som kan løse saken om de tre overfallene, som skjedde i løpet av en halvtime natt til søndag mellom 02-02.30 tida.

I kveld går politiet ut med en etterlysning av den mistenkte. Mannen de søker, er en mørk afrikaner i 20-åra, slank, ca. 173/185 centimeter høy. Han var kledd i hettegenser og mørk jakke da overfallene fant sted.

Politiet vil også gjerne snakke med en mørkkledd, trolig norsk mann som grep inn ved voldtektsforsøket i Lakkegata, ved å slå gjerningsmannen.

RUNDSPØRRING: Politiet går nå dør til dør i områdene og spør om vitner der overfallsmannen angrep tre kvinner og en mann natt til søndag. Foto: CORNELIA WILBERG
RUNDSPØRRING: Politiet går nå dør til dør i områdene og spør om vitner der overfallsmannen angrep tre kvinner og en mann natt til søndag. Foto: CORNELIA WILBERG Vis mer

- Dro frem kniven

Han ble den hemmelige redningsmannen til den 40 år gamle kvinnen, som gikk til fots mellom Thorvald Meyers gate og Lakkegata. Kvinnen forteller at hun ble bekymret da en mann i Trondheimsveien snudde og gikk samme vei som henne inn i Lakkegata.

- Jeg snudde meg, men da var det for sent. Han tok tak i armen min, og dro frem kniven, sier kvinnen til Aftenposten.no.

Mannen skadet henne med to større kutt i ansiktet. Hun ropte om hjelp og gjorde motstand.

- En mann kom endelig løpende. Han tok tak i overfallsmannen og slo ham hardt i ansiktet.

Da forsvant overfallsmannen fra åstedet.


Politiet tar imot tips på telefonnummer 22 66 90 50.

Jobber med fantomtegning

Gikk dør til dør i kveld

Terje Kristiansen bekrefter overfor Dagbladet.no at de jobber med å få til en fantomtegning av mannen.

- Men politiet vil fortsatt gjerne ha inn tips av folk som var i områdene der overgrepene fant sted. Det skjedde på en stille tid av døgnet, oppfordrer Kristiansen.

Politiet utelukker ikke at det er flere enn den etterlyste som kan være gjerningsmannen.

Storberget vil ikke blande seg inn

Tidligere i dag kom det frem at politiet ikke foretok ordentlige avhør av vitner til overfallene søndag. Politiet hadde heller ikke etterforskere fra vold- og sedelighetsavdelingen på vakt søndag. Den ordinære krimvakta har ansvaret, men disse var ifølge Kristiansen svært opptatt med å ivareta sikkerheten rundt kongens 70-årsdag. Ikke før i dag kom de tre kvinnene i kontakt med voldtektseksperter. Ressursbruken provoserer.

Flere mener nå at justisministeren må gripe inn. Frp\'s byråd Sylvi Listhaug sier til TV 2 Nyhetene i kveld at hun forventer at Knut Storberget kommer på banen. Men justisministeren vil foreløpig ikke uttale seg i pressen om saken.

- Justisministeren vil ikke uttale seg om denne saken ennå, det må ledelsen i Oslo politidistrikt og i Politidirektoratet gjøre, sier informasjonsrådgiver i Justisdepartementet, Trond Øvstedal, til Dagbladet.no.

Hverken politidirektør Ingelin Killengren, politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, eller visepolitimester Hans Halvorsen har vært tilgjengelige for kommentar til Dagbladet.no i ettermiddag.

JAKTER I KVELD: Politiet har dør-til-dør-aksjon i området på Nedre Grünerløkka i kveld.
HER SKJEDDE DET: Kirkegårdsgata, krysset Jens Bjelkes gate/ Lakkegata og Trondheimsveien 8 på Grünerløkka i Oslo.
BER OM TIPS: Politiet henger opp plakater og ber om vitner. Telefon: 02800