Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gikk du på noen av disse?

Her er et knippe av dagens beste og dårligste aprilspøker. Fædrelandsvennen gikk på en av de bedre.

30 000 I VRAKPANT? Nei, det stemmer ikke. Faksimile
30 000 I VRAKPANT? Nei, det stemmer ikke. Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Enkelte kritikere vil ha det til at det ofte sniker seg inn halvsannheter og løgn i norske og utenlandske medier. I dag er kanskje ikke noe unntak. Men i tillegg koster mange medier på seg en skikkelig åpenbar løgn, i god gammel aprilsnarrtradisjon.

Dagbladet har i år som i fjor som så mange år før ikke noen aprilspøk. Men vi har tatt oss bryet med å samle noen av de bedre variantene fra inn- og utland. Det er avisfri dag i dag, men en rekke redaksjoner landet rundt har slått til med sine varianter i nettutgavene.

NRK melder at de selv vil kutte 17.mai-TV-sendingene i år, for å heller bruke pengene på Melodi Grand Prix-finalen.

Det er lite som kan måle seg med et godt, gammeldags badstuopphold. Det mener i hvert fall våre finske venner. DN.no har alliert seg med Finnair, og melder at flyselskapet nå bygger badstuer på alle sine nye airbuser.

Dinside.no har slått til med en klassisk for godt til at det kan være sant-gladsak: Innfører 30.000 kr i vrakpant.
nyheter

TA.no har slått til med en spøk som nok ville skapt temperatur i debattsystemet her på Dagbladet.no hvis den var sann: Skien får gateskilter på somalisk.

VG brukte i går forsidene og fem sider inne i avisa til å forklare sine lesere at alkohol og tobakk er billigere i Sverige enn i Norge, og at kjøtt også kan koste mindre hos Söta Bror. Det var ingen spøk. Det er nok derimot Namdalsavisas nyhet om ryddesalg på vin i Gäddede.

DAGENS BLUNDER: Fevennen gikk på Nettavisens aprilspøk. Faksimile
DAGENS BLUNDER: Fevennen gikk på Nettavisens aprilspøk. Faksimile Vis mer

Romerikes Blad har på sin side slått til med ei lita finte. De har i dag to nyheter som begge tilsynelatende oppfyller alle de klassiske kriteriene:

Må grave opp gågata igjen

Og:

Bjarmann klar for Flisbyen

Dagbladets kilde i Romerikes Blad bedyrer at Torgeir Bjarmann-saken ikke er en aprilspøk. Så hvis 4. divisjonslaget Flisbyen ikke har plantet en spøk i avisa, eller Romerikes Blad forsøker å lure oss, kan altså Bjarmanns sugende taklinger, lange hår og gode overblikk bli å se i Romerike-fotballen denne sesongen. Vi tror det ikke helt før vi får se det.

Oppdatering: Klubben har bekreftet overgangen på sin egen hjemmeside. De setter også stor pris på at overgangen er omtalt som en mulig aprilsnarr. Vi for vår del er glade for at vi deltok på den viktige ta forbehold-forelesningen på journalistutdanninga.

I Bergen har BT slått til med en tilsynelatende lei sak: Mange hus må jevnes med jorden for å gi plass til den nye bybanen.

BTs tabloide konkurrent BA har på sin side levert en språknyhet: Fra og med neste uke skal 33 prosent av avisa være nynorsk.

KUTTER 17. MAI-SENDINGENE? Neida. Faksimile
KUTTER 17. MAI-SENDINGENE? Neida. Faksimile Vis mer

Noen ferjeturer sørover Vestlandet melder Stavanger Aftenblad at LO krever bøtlegging av de som jobber i hagen 1. mai. Muligens var det noen som satt morgenkaffen i halsen i den tradisjonelt mildt konservative byen.

Vi meldte i går om et knippe matematiske problemer som ingen har klart å løse. Nettavisen har slått til med sin egen en matematisk umulighet: Alle partiene går fram på meningsmåling.

Fvn.no gikk på sin side på spøken. Saker ser nå ut til å være fjernet. Heldigvis rakk vi å ta en skjermdump. Vi i Dagbladet.no gikk for øvrig på en liten aprilspøksmell i 2007.

Litt lenger nord på Sørlandet melder avisa Agder hadde nok håp om at mange ville dukke opp hos Svein Egeland — heretter kalt Eggeland — på Kiwi i Flekkefjord for å få sin kvote med gratis egg. Skjærtorsdag mellom klokka 10 og 12 skulle han tilby varen gratis fordi han fikk dobbelt så mye som bestilt før påske.

Guardian.co.uk har samlet et knippe av de bedre fra Storbritannia og verden ellers.

Vår favoritt der er hittil nyheten om Google translate for dyr. Praktisk for alle med litt skravlete katter eller andre husdyr.

Her er for øvrig en kåring av de 100 beste aprilspøkene gjennom tidene.

Utover aprilspøkene som er presentert av leserne i kommentarfeltet, har vi blitt gjort oppmerksomme på blant annet disse:

BJARMANN TIL 4. DIVISJON? Ei finte fra Romerikes Blad.
BJARMANN TIL 4. DIVISJON? Ei finte fra Romerikes Blad. Vis mer

• TV 2 og Broom melder at det nå vil være mulig å få slettet inntil fem «prikker» fra førerkortet.

GD.no rapporterer om en høgskolelektor som har laget en såkalt værmagnet som kan få fram påskesola igjen.

Nyhetsspeilet hevder at norske journalister utstenges fra Google. De har for øvrig valgt å bruke et bilde av forfatter Lars Helle i stedet for Dagblad-redaktør Lars Helle. Ellers produserer Nyhetsspeilet saker med mildt sagt varierende sannhetsgehalt året gjennom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!